1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Finanţe şi bănci

ING a plătit 775 mil. euro pentru că a încălcat legislaţia olandeză privind spălarea de bani şi finanţare a terorismului

Justiţia olandeză a anunţat marţi că a ajuns la un acord amiabil cu ING Groep NV în legătură cu un dosar de spălare de bani, primul grup financiar olandez acceptând să plătească suma de 775 milioane de euro, transmite Reuters citat de Agerpres.

04 sep, 2018 | Agerpres

Procurorii au precizat că au reproşat ING că a încălcat legislaţia olandeză în materie de prevenire a spălării banilor şi finanţarea terorismului, "în mod structural şi timp de mai mulţi ani" prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienţilor săi pentru spălarea banilor între 2010 şi 2016.

Într-un comunicat de presă, procurorii olandezi au subliniat că din suma totală de 775 milioane euro, 675 milioane de euro este considerată o amendă, iar restul 100 milioane de euro este considerat o redresare pentru beneficii obţinute în manieră ilicită.

ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 34 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România a raportat în primul semestru un profit brut de 389 milioane lei, mai mare cu 89 milioane lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 345 milioane lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO