1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

ING a vândut divizia de asigurări de viaţă din Coreea de Sud către fondul MBK, pentru 1,7 mld.dolari

ING Groep a vândut divizia de asigurări de viaţă din Coreea de Sud fondului asiatic de investiţii MBK Partners, pentru circa 1.840 miliarde de woni (1,7 miliarde dolari), transmite Bloomberg.

26 aug, 2013 | Mediafax

Fondul MBK Partners a fost înfiinţat de foşti directori ai Carlyle Group.

MBK va face plata în numerar, iar ING va primi în această tranzacţie o participaţie indirectă de circa 10% la ING Life Insurance Korea, pentru circa 120 de miliarde de woni, potrivit unui comunicat al ING.

Compania de asigurări din Coreea de Sud va continua să desfăşoare operaţiuni sub brandul ING timp de până la cinci ani.

Vânzarea operaţiunilor din Asia apropie ING de finalizarea unui plan de restructurare impus de autorităţile UE de reglementare, care au obligat compania să vândă activităţile globale de asigurări.

Preluarea este cea mai mare achiziţie de active în sectorul financiar efectuată de MBK, cu sediul în Seul, potrivit datelor Bloomberg.

MBK şi ING intenţionează să finalizeze tranzacţia până la sfârşitul acestui an, în funcţie de acordul autorităţilor de reglementare.

ING intrat pe piaţa de asigurări din Coreea de Sud în 1987 şi a înfiinţat o divizie în această ţară în 1991, potrivit site-ului ING Life Insurance Korea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO