ING Bank România a afişat un profit brut semestrial în creştere cu 45%

ING Bank România, sucursala bancară locală a grupului financiar olandez ING, a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit brut de 303 milioane de lei (circa 67,3 milioane euro), în creştere cu 45% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul majorării portofoliului de credite cu 23% în ultimul an, la 20 miliarde lei, a anunţat vineri banca.
Economica.net - vin, 11 aug. 2017, 11:18
ING Bank România a afişat un profit brut semestrial în creştere cu 45%

Creditarea în lei a fost principalul motor de creştere, ajungând la un sold de 14,3 miliarde lei la finalul lunii iunie, în creştere cu 36% faţă de iunie 2016.

Banca a precizat că primul semestru din acest an a ajuns la o cotă de piaţă de 8,6% pentru împrumuturi şi de 7,9% pentru depozite, datorită creşterii portofoliului de clienţi.

În primul semestru din 2017, împrumuturile pentru IMM-uri au crescut cu 31%.

Volumul depozitelor atrase de la clienţi a ajuns la 23 miliarde de lei la finalul lunii iunie, cu 16% mai mult comprativ cu iunie 2016.

ING Bank România a obţinut în primul semestru venituri de 698 milioane lei, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Costurile operaţionale au urcat cu 13%, la 352 milioane de lei.

Rata creditelor neperformate a continuat să fie mult sub media pieţei, ajungând la 3,8% la finalul primului semestru, cu 0,8 puncte procentuale mai mică faţă de aceeaşi perioada a anului trecut.

În ultimul an, ING România a atras 117.000 de clienţi noi, iar aproape 677.000 de clienţi ING folosesc aplicaţia ING Home Bank.
În 2016, ING Bank România a înregistrat un profit brut de 565 milioane de lei (circa 125 milioane euro), în creştere cu 44% faţă de nivelul din 2015, pe fondul majorării portofoliului de credite cu 22%, la 17,6 miliarde de lei.

ING se afla pe locul al şaptelea în sistemul bancar românesc la finalul anului 2016 după valoarea activelor, cu o cotă de piaţă de 7,1%.

Spre deosebire de celelalte mari bănci din sistemul bancar românesc, ING nu este înregistrată ca bancă în România, ci are statut de sucursală la Bucureşti a ING Bank Amsterdam.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...