ING Bank România: Profitul net a crescut cu 9%, în primul trimestru, la 82 milioane lei

ING Bank România a înregistrat un profit net de 82 milioane lei, în trimestrul unu 2015, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, iar portofoliul de credite a crescut cu 12% faţă de T1 2014, ajungând la 11,387 miliarde lei, au anunţat, joi, reprezentanţi ai băncii.
Economica.net - joi, 07 mai 2015, 08:23
ING Bank România: Profitul net a crescut cu 9%, în primul trimestru, la 82 milioane lei

Cota de piaţă a ING Bank în creditare a crescut la 4,9%, în 2015, de la 4,6% în T1 2014, iar cota de piaţă în fonduri atrase s-a ridicat la 6,1%, comparativ cu 5,5% în aceeaşi perioadă a anului anterior, scrie Agerpres.

Veniturile băncii au totalizat de 240 milioane lei, cu 17% mai mult faţă de T1 2014. Creşterea veniturilor a fost influenţată de creşterea afacerii în special în zona clienţilor Retail şi Mid Corporate Banking.

Raportul costuri/venituri a înregistrat o îmbunătăţire faţă de acceaşi perioadă a anului anterior, diminuându-se la 56% în T1 2015, faţă de 60% în T1 2014.

Costurile totale au înregistrat o creştere de 9%, aceasta fiind generată de investiţiile în tehnologie din prima perioada a anului 2015. Costurile totale în T1 2015 au ajuns la 134 milioane lei, faţă de 123 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Portofoliul de credite s-a majorat cu 12%, ajungând la 11,387 miliarde lei, faţă de 10,192 miliarde lei în T1 2014, creşterea fiind influenţată de dezvoltarea activităţii pe toate segmentele de clienţi, cu o contribuţie semnificativa (50%) a clienţilor mid corporate şi IMM.

Cota de piaţă în creditare a crescut la 4,9%, comparativ cu 4,6% în T1 2014, înregistrându-se o creştere accelerată a creditării în lei. Din total portofoliu, ponderea creditării în lei a crescut la 50%, în T1 2015, faşă de 45% în acceaşi perioadă a anului 2014.

Fondurile atrase au crescut la 14,559 miliarde lei, cu 13% mai mult faţă de T1 2014, evoluţie datorată, în principal, creşterii înregistrate în segmentul de retail unde a crescut atât numărul clienţilor deponenţi cât şi valoarea medie a fondurilor pe client.

‘Am început 2015 concentrându-ne eforturile pe dezvoltarea unor produse inovatoare în zona digitală şi întărirea prezenţei în segmentul IMM care beneficiză acum de tot sprijinul nostru şi de o abordare dedicată. De asemenea, anul 2015 a marcat o nouă etapă în strategia ING Bank pe piaţa locală, etapă în care clientul este direct implicat în construcţia produselor bancare, oferindu-i astfel mai multă putere de decizie’, arată Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

În primul trimestru al anului 2015 banca a câştigat 44.000 clienţi noi persoane fizice care se adaugă unui portofoliu de clienţi activi atât pe canalele tradiţionale cât şi pe cele digitale.

Rezultate financiare consolidate anunţate de ING Bank România sunt în conformitate cu International Financial Reporting Standards (IFRS) şi normele ING Group pentru contabilitate managerială.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care oferă servicii bancare unui număr de peste 33 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german, Olaf Scholz, a spus marţi că băncile din Uniunea Europeană ar trebui să poată să îşi mute liber capitalul în interiorul blocului comunitar, o declaraţie care se adaugă......
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier de stat
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier ...
Sectorul chimic este cel mai mare "contributor" la deficitul balanţei comerciale a României, cu o valoare de 14 miliarde ...
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Au demarat investigațiile geotehnice pentru stabilirea parametrilor de dimensionare a soluțiilor tehnice și a structurilor, ...
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat ...