ING, interesată de achiziţionarea subsidiarei Raiffeisen din Polonia – Reuters

ING Bank Slaski este al treilea potenţial cumpărător al subsidiarei din Polonia a Raiffeisen Bank International, alăturându-se băncilor poloneze de stat PKO BP şi Alior Bank, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - vin, 01 iul. 2016, 10:44
ING, interesată de achiziţionarea subsidiarei Raiffeisen din Polonia - Reuters

‘Nu numai PKO şi Alior vor prezenta oferte non-angajante pentru Raiffeisen Polbank. O altă parte interesată este subsidiara poloneză a ING’, susţin sursele.

Reprezentanţii Raiffeisen Bank International, ING Bank Slaski şi ai băncii mamă ING Groep nu au comentat informaţia.

Şi ministrul polonez de Finanţe, Dawid Jackiewicz, a declarat săptămâna trecută că Executivul ar fi interesat să cumpere diviziile din Polonia ale băncilor UniCredit (Italia) şi Raiffeisen (Austria), în ideea de a-şi creşte controlul asupra sectorului bancar.

Partidul conservator Lege şi Justiţie, care a câştigat detaşat alegerile legislative din octombrie, a promis că va creşte controlul statului asupra economiei şi că va încearca să ‘re-polonizeze’ sectorul bancar, dominat în prezent de investitorii străini care deţin aproximativ 60% din active.

‘Suntem interesaţi de posibilele tranzacţii în sectorul bancar din Polonia şi le vom analiza. Este binecunoscut faptul că se poartă discuţii cu privire la vânzarea Raiffeisen şi Pekao. Companiile noastre de stat ar putea lua parte la aceste tranzacţii. Gradul de re-polonizare nu a ajuns la nivelul pe care noi îl considerăm satisfăcător’, a declarat Dawid Jackiewicz la o întâlnire cu presa.

Luna trecută, directorul financiar al Raiffeisen Bank International, Martin Gruell, declara că grupul austriac intenţionează să-şi vândă divizia din Polonia (Polbank) unei bănci listate în Polonia, după ce o va separa de portofoliul de credite în franci elveţieni. Martin Gruell nu a dezvăluit identitatea potenţialilor cumpărători ai Polbank, a zecea mare bancă din Polonia după active.

Raiffeisen Bank International a încercat şi anul trecut să-şi vândă subsidiara din Polonia, însă a renunţat la acest plan, din cauza complicaţiilor legate de creditele ipotecare în franci elveţieni.

În România, Raiffeisen Bank deserveşte aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 de IMM-uri şi 8.200 de companii mari şi medii. Reţeaua Raiffeisen Bank numără peste 500 de unităţi, peste 1.100 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de EPOS-uri şi 40 de MFM (maşini multifuncţionale ‘selfbanking’).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Hotelierii care așteaptă turiști din Republica Moldova în acestă iarnă susțin că noile restricții anunțate le afectează rezervările și cer reevaluarea acestora
Hotelierii care așteaptă turiști din Republica Moldova în acestă iarnă susțin că noile restricții anunțate le afectează ...
Noile măsuri privind accesul în România pentru a limita răspândirea Omicron afectează circulaţia a mii de turişti ...
Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară
Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, este și furnizorul cu cele mai bune prețuri ...
Regia de Drumuri și Poduri Constanța a ieșit din insolvență, în urma finalizării planului de reorganizare
Regia de Drumuri și Poduri Constanța a ieșit din insolvență, în urma finalizării planului de reorganizare
CITR, administratorul judiciar al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, a anunțat luni că această ...