ING interesată de divizia din Turcia a HSBC – surse

Grupurile bancare ING Group NV, Qatar National Bank şi Arab Banking Corporation se numără printre posibilii ofertanţi la preluarea operaţiunilor din Turcia ale grupului bancar britanic HSBC, au declarat vineri pentru Reuters surse din apropierea discuţiilor.
Economica.net - vin, 29 mai 2015, 12:27
ING interesată de divizia din Turcia a HSBC - surse

Potrivit acestora, ING şi Qatar National Bank ar fi interesate de preluarea tuturor operaţiunilor HSBC din Turcia nu doar de divizia de retail banking, dar discuţiile sunt într-o fază incipientă, scrie Agerpres.

Grupul ING este deja prezent pe piaţa din Turcia dar a anunţat că aceasta este o piaţă de creştere pentru bancă.

În luna februarie a acestui an directorul general de la HSBC, Stuart Gulliver, a declarat că subsidiarele cu probleme ale băncii, cele din Brazilia, Mexic, Turcia şi SUA, au la dispoziţie maxim doi ani pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele în caz contrar urmând să fie vândute.

Divizia HSBC din Turcia a înregistrat anul trecut pierderi de 64 milioane de dolari din cauza unor limite impuse de autorităţile de reglementare la dobânzile pentru cardurile de credite şi overdrafturi. HSBC are cea de a 13-a reţea bancară din Turcia, cu mult în urma liderilor Isbank şi Garanti Bank.

Marţi, ING a anunţat că va vinde un nou pachet de acţiuni la fosta sa subsidiară de asigurări, NN Group, ceea ce îi va diminua participaţia la sub 50%, un nivel la care ING va putea să facă din nou achiziţii. Cele 45 de milioane de acţiuni NN Group pe care ING urmează să le vândă sunt evaluate la 1,2 miliarde de euro. În urma acestei operaţiuni participaţia băncii olandeze la NN Group va scădea până la 42,4%, de la 54,8% în prezent. Potrivit termenilor acordului pachetului de asistenţă în valoare de 10 miliarde de euro, de care a beneficiat ING din partea statului olandez în 2008, banca nu avea voie să facă achiziţii până când participaţia sa la NN Group nu va scădea sub 50%.

În România, ING Bank a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 82 milioane de lei, în creştere cu 9% faţă de cel din perioada similară a anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat postat pe blogul companiei că a atins pragul de 1 miliard de utilizatori la nivel global....
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat luni în mod oficial un nou acord de achiziţionare de gaze naturale pe 15 ani cu Gazprom, acord care îi ...
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat luni un ghid şi un infografic care pot fi utile asiguraţilor/beneficiarilor ...
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este aprobat, semnat şi va fi aplicat, lucru care pentru România va însemna ...