ING: Profit net de 101 milioane de euro. Analiştii estimau pierderi de 25 de milioane de euro

ING Greop NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a raportat miercuri rezultate trimestriale peste aşteptări şi a anunţat că va finaliza restructurarea până în 2016, cu doi ani mai devreme decât era prevăzut, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 06 nov. 2013, 09:12
ING: Profit net de 101 milioane de euro. Analiştii estimau pierderi de 25 de milioane de euro

În trimestrul trei din 2013, profitul net al ING a scăzut cu 85%, la 101 milioane de euro (136 milioane de dolari), comparativ cu 659 milioane de euro în perioada similară din 2012, dar peste estimările analiştilor, care se aşteptau la pierderi nete de 25 de milioane de euro.

Rezultatele au fost afectate de deprecierile de active în valoare de 950 de milioane de euro în urma vânzării diviziei de asigurări din Coreea de Sud.

Profitul, excluzând elementele excepţionale, a urcat cu 5,6%, la 891 milioane de euro, faţă de 899 de milioane de euro cel estimat de analişti.

Indicele de adecvare a capitalului Core Tier 1 a urcat la 12,1%.

‘ING a continuat să înregistreze în trimestrul trei progrese semnificative în programul său de restructurare, avansând spre ultima fază a transformării companiei’, a declarat directorul general al companiei olandeze, Ralph Hamers.

Marţi, la bursa de la Amsterdam, acţiunile ING au scăzut cu 3,9%, la 9,28 euro, evaluând compania la 35,6 miliarde de euro (48,1 miliarde de dolari). Anul acesta, titlurile ING au înregistrat un avans de 31%.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 de unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...