ING România: profitul net a crescut cu 9% în primele nouă luni din 2015, până la 251 de milioane de euro

ING România a înregistrat, în primele nouă luni ale anului 2015, un profit net de 251 milioane lei, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu venituri totale care au ajuns la 748 milioane lei, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, au anunţat, joi, reprezentanţi ai băncii.
Economica.net - joi, 19 nov. 2015, 09:53
ING România: profitul net a crescut cu 9% în primele nouă luni din 2015, până la 251 de milioane de euro

În perioada ianuarie-septembrie 2015, costurile totale au ajuns la 416 milioane lei, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în principal datorită investiţiilor în tehnologie, în aplicaţii de business pentru clienţi şi dezvoltarea platformelor IT ale băncii. Raportul cost/venituri s-a îmbunătăţit uşor comparativ cu perioada similară a anului precedent, scăzând la 56% de la 57%, în 2014, scrie Agerpres.

Portofoliul de credite a crescut cu 21%, ajungând la 13.156 milioane de lei de la 10.847 milioane lei, la 30 septembrie 2014. De asemenea, fondurile atrase au crescut la 16.464 milioane de lei, cu 24% mai mult comparativ cu luna septembrie 2014. În consecinţă, la sfârşitul lunii septembrie 2015, cota de piaţă în creditare a ajuns la 5,7%, de la 4,6% la sfârşitul lunii septembrie 2014, iar cota de piaţă în fonduri atrase la 6,7%, comparativ cu 5,6%.

Pe parcursul ultimelor douăsprezece luni, activitatea de creditare în lei a înregistrat o creştere de 43%, ajungând la 7,405 miliarde lei, cu o contribuţie echilibrată a ambelor segmente – retail şi corporate, creditarea pentru IMM-uri contribuind la aceasta cu 25%.

‘Căutăm în permanenţă să facem experienţa bancară mai simplă şi mai uşoară pentru clienţii noştri. Sunt foarte mulţumit că această strategie ne-a adus rezultate bune dar, mai ales, că ne aduce mai mulţi clienţi. Aceasta demonstrează că ne îndreptăm în direcţia corectă’, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

În primele nouă luni ale 2015, ING a atras 150.000 de noi clienţi, mai mult cu 30% comparativ cu aceeaşi perioadă a 2014. Creşterea a fost determinată în principal de noua ofertă ING Card Complet şi soluţia Portează-ţi Banii, care oferă oricui posibilitatea de a îşi transfera veniturile recurente din alte bănci în ING, instantaneu şi fără niciun cost, indiferent de banca aleasă de angajatorul său, beneficiind astfel de ofertă.

ING Card Complet. Accentul pe îmbunătăţirea experienţei clienţilor s-a dovedit corect, generând nu doar un număr mai mare de clienţi, dar şi un număr mai mare de tranzacţii efectuate de către clienţii ING.

Noua oferta ING Personal Loan lansată în septembrie a schimbat complet procesul de creditare. Cu doar o vizită la bancă şi fără documente privind venitul, clienţii pot obţine instantaneu un împrumut (în 15 minute, în medie). Acest lucru a fost posibil prin ajustarea proceselor interne şi prin încheierea unui acord cu ANAF. Acestea simplifică fundamental procesul pentru clienţii ING care nu mai sunt nevoiţi să facă mai multe vizite la bancă, să aducă documente privind venitul sau să aştepte aprobarea împrumutului.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 33 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

Te-ar mai putea interesa și
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, lansate azi
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, ...
Ministerul Energiei a lansat, în această dimineață, apelul de proiecte din cadrul Fondul pentru Modernizare în cadrul Programului-cheie nr. 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea......
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru 75.723 de unităţi din primul său automobil ...
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului ...
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...