1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

ING se extinde la Londra, în timp ce alte instituţii financiare vor să părăsească capitala Marii Britanii

ING Groep NV va muta 60 de angajaţi ai diviziei de tranzacţionare de la Amsterdam şi Bruxelles la Londra, cel mai mare grup olandez de servicii financiare încercând să-şi consolideze operaţiunile şi să-şi reducă costurile, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

13 oct, 2016 | Agerpres

De asemenea, grupul olandez intenţionează să închidă afacerea de instrumente financiare derivate pentru instituţii financiare din New York, Singapore şi Bruxelles, susţin sursele.

ING este prima mare instituţie financiară care îşi mută la Londra angajaţii, după votul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), care a sporit temerile privind viitorul oraşului ca centru financiar global.

La o conferinţă desfăşurată săptămâna aceasta la Londra, câteva instituţii financiare au avertizat că şi-ar putea muta operaţiunile şi angajaţii din capitala Marii Britanii dacă premierul Theresa May nu le poate garanta accesul în continuare la piaţa unică din UE.

ING ar putea fi nevoită să revizuiască locaţia în viitor dacă impactul Brexitului va submina capacitatea băncii de a atrage angajaţi sau va afecta în alte privinţe afacerea şi clienţii băncii, susţin sursele.

Anul acesta, acţiunile ING au scăzut cu aproape 9% la Bursa de la Amsterdam, evaluând compania la aproximativ 44 de miliarde de euro.

La începutul acestei luni, ING a anunţat că intenţionează să concedieze 7.000 de angajaţi, în special în Belgia şi Olanda, şi să investească masiv în platformele sale digitale, pentru a economisi anual 900 milioane de euro (un miliard de dolari), până în 2021.

Deciziile vin pe fondul presiunilor cu care se confruntă instituţia din cauza cerinţelor autorităţilor de reglementare privind capitalul şi a ratelor scăzute ale dobânzilor.

În următorii cinci ani, ING Groep va investi 800 milioane de euro în platformele sale digitale şi va aloca un miliard de euro pentru acoperirea costurilor legate de concedieri.

La sfârşitul lunii iunie, ING avea pe plan global 51.833 de angajaţi.

Directorul general al ING, Ralph Hamers, vrea să transforme banca într-o bancă orientată pe Europa şi vrea să extindă activitatea de creditare către consumatori şi companii în afara pieţei domestice, pe măsură ce dobânzile extrem de reduse şi cerinţele organismelor de reglementare în materie de consolidare a capitalului riscă să reducă profitul.

ING Bank oferă servicii bancare unui număr de peste 34 milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING România a obţinut un profit de net de 84 de milioane de lei în T1 2016, cu 3% mai mare decât în T1 2015.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO