1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

ING vrea să vândă peste 50% din acţiunile deţinute la NN Insurance până la sfârşitul lui 2015

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, intenţionează să vândă anul acesta acţiunile diviziei sale europene de asigurări, NN Group, deoarece vrea să-şi reducă participaţia cu peste 50%, înainte de sfârşitul lui 2015, transmite Bloomberg.

05 iun, 2014 | Agerpres

Restul acţiunilor rămase ar putea fi vândute înainte de decembrie 2016, a anunţat, joi, ING.

Compania vrea să listeze divizia la bursa Euronext Amsterdam.

'Prin oferta publică iniţială (IPO) a NN Group, vom finaliza repoziţionarea ING ca furnizor de servicii bancare', a directorul general al ING, Ralph Hamers.

Miercuri, ING Groep au urcat 0,8%, la 10,42 euro, la bursa de la Amsterdam.

Comisia Europeană a cerut ING să-şi vândă divizia de asigurări în schimbul aprobării sprijinului guvernamental de care a beneficiat în timpul crizei financiare din 2008. ING se pregăteşte să listeze această divizie la finele lui 2014, aceasta urmând să fie una dintre cele mai mari listări ce vor fi derulate anul acesta în Europa.

ING a anunţat recent că va injecta 850 milioane de euro (1,2 miliarde de dolari) în NN Group NV, prezent şi pe piaţa din România. Prin această injecţie de capital, ING vrea să se asigure că această divizie are o capitalizare adecvată înaintea listării la bursa de la Amsterdam, a precizat Ralph Hamers.

Rata de solvabilitate a NN Group a scăzut la 249% la finele lunii martie, de la 254% în urmă cu un an, urmând ca după injecţia de capital de la firma mamă să crească până la 277%.

'Prin această injecţie de capital vom obţine aprobarea autorităţii de reglementare pentru a putea continua cu IPO-ul', a precizat directorul financiar Patrick Flynn.

Cu sediul la Haga, NN Group are operaţiuni de asigurări în Olanda, Polonia, Turcia, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Bulgaria, Belgia, Spania, Grecia şi Luxemburg, precum şi operaţiuni de asigurări de viaţă în Japonia.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 de unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO