1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

INS a confirmat creşterea economiei României de 3% în al treilea trimestru

INS a reconfirmat avansul economiei româneşti, anunţat în noiembrie. Astfel, Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat un avans de 3%, serie brută, în al treilea trimestru al acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor provizorii publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie News.ro.

05 dec, 2019 | News.ro

 În noiembrie, INS a publicat datele semnal privind evoluţia economiei din al treilea trimestru, anunţând un avans de 3%, faţă de T3 2018.

Tot în noiembrie, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a revizuit, în jos, estimările privind creşterea economică pentru anul 2019, la 4%, faţă de 5,5%, cât era estimarea iniţială.

”Faţă de acelaşi trimestru din anul 2018, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 3% pe seria brută şi cu 3,2% pe seria ajustată sezonier”, a anunţat INS, joi.

În primele 9 luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Produsul intern brut a crescut cu 4% pe seria brută şi cu 4,1% pe seria ajustată sezonier. Citeşte mai departe pe News.ro.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO