INS: Cifra de afaceri în serviciile pentru populaţie a crescut cu 4,6%, în august

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut ca serie brută cu 4,6%, în august, şi cu 2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu luna iulie, arată datele provizorii, publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - joi, 09 oct. 2014, 11:00
INS: Cifra de afaceri în serviciile pentru populaţie a crescut cu 4,6%, în august

Creşterile s-au datorat activităţilor de jocuri de noroc şi altor activităţi recreative (+8,7%), activităţilor derulate de agenţiile turistice şi de tur-operatori (+5,2%) şi activităţilor dezvoltate de hoteluri şi restaurante (+3,4%), scrie Agerpres.

Scăderi au fost înregistrate în serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-7,5%) şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (-1,2%).

În primele opt luni din 2014, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, atât ca serie brută cu 3,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 1,4% mai mare, comparativ cu luna august 2013, provenită în principal de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+6,2%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+5,6%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,5%).

Scăderi au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-18,0%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-5,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, a crescut cu 1,5%, comparativ cu luna august 2013.

În primele opt luni ale acestui an, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,7% mai mare comparativ cu perioada similară din 2013, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+8,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,5%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+1,7%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+0,7%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 3,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele opt luni din 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,9% mai mare comparativ cu perioada similară din 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...