INS: Spor natural negativ, în aprilie

Un număr de 15.332 copii s-au născut în luna aprilie a acestui an, cu 28 mai puţini decât în luna anterioară, iar numărul persoanelor decedate a fost 21.965, cu 1.125 mai puţine decât în luna martie a.c, arată datele provizorii ale Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate marţi.
Economica.net - mar, 10 iun. 2014, 08:33
INS: Spor natural negativ, în aprilie

Astfel, în aprilie, sporul natural a fost negativ, de 6.633 persoane (decedaţii având un excedent faţă de născuţii-vii), la fel ca în luna martie (7.730 persoane).

Totodată, numărul deceselor copiilor cu vârstă sub un an, înregistrate în luna aprilie, a fost de 119, în scădere faţă de luna martie (134 decedaţi sub un an).

În ceea ce priveşte căsătoriile, datele INS relevă faptul că la oficiile de stare civilă s-au înregistrat în luna aprilie un număr de 5.465 astfel de evenimente, cu 1.340 mai multe decât în luna martie.

Pe de altă parte, numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 a fost de 2.508, mai multe cu 170 decât în luna precedentă.

La nivel anual, numărul născuţilor-vii a fost mai mare cu 500 în luna aprilie 2014 faţă de aceeaşi lună din 2013, iar numărul persoanelor care au decedat a fost cu 360 mai mare.

De asemenea, sporul natural a fost negativ (-6.633 persoane, în aprilie a.c.), la fel ca în luna aprilie 2013 (-6.773 persoane).

Numărul copiilor cu vârstă sub un an care au decedat a fost cu 25 mai mic decât în luna aprilie 2013, iar numărul căsătoriilor a fost, în luna aprilie 2014, cu 1.885 mai mare decât în aceeaşi lună din anul precedent.

Prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 s-au pronunţat cu 228 mai puţine divorţuri în luna aprilie 2014 decât în luna aprilie 2013.

Datele privind fenomenele demografice s-au obţinut prin prelucrarea informaţiilor cuprinse în buletinele statistice de născuţi-vii, decese, căsătorii şi divorţuri întocmite de primăriile municipale, orăşeneşti şi comunale, odată cu înregistrarea fenomenelor în actele de stare civilă.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând din acest an
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând ...
Agricover Holding, un grup de companii care activează în sectorul de agribusiness european, lider de piață în România, a raportat pentru anul trecut un profit net consolidat la nivel de grup de......
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător ...
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare ...