1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

INS: Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut cu 6,3%, în primele patru luni

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a înregistrat o creştere cu 6,3%, în primele patru luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului precedent, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS) remis, marţi, AGERPRES.

06 iun, 2017 | Agerpres

Această apreciere a fost generată de avansul comerţului cu amănuntul în sectorul carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,9%), vânzărilor de produse nealimentare (+8,9%) şi al vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,2%).

'Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie - aprilie 2017, comparativ cu perioada ianuarie - aprilie 2016, a înregistrat o creştere cu 7,0%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al vânzărilor de produse nealimentare (+10,1%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,1%)', informează INS.

În luna aprilie, volumul a crescut ca serie brută cu 2,6% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a urcat atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,8%, respectiv cu 6,1%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO