INS: volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 27,6%, în 11 luni din 2019

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele 11 luni din 2019 faţă de perioada similară din 2018, ca serie brută cu 27,6% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 23,6%, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică publicate joi şi preluate de Agerpres.
Economica.net - joi, 16 ian. 2020, 07:52
INS: volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 27,6%, în 11 luni din 2019

Conform INS, în perioada menţionată, pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+32,1%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+26,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,2%). Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale cu 45,5%, clădirile rezidenţiale cu 28,5% şi la lucrările de construcţii inginereşti cu 17,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,6%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de construcţii noi cu 29%, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 18,5% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidenţiază creşterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 39,8%, clădirile rezidenţiale cu 28,2% şi la construcţiile inginereşti cu 13,4%.

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut, în noiembrie 2019 comparativ cu octombrie 2019, ca serie brută, cu 4,3%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+7,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,9%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii, seria brută indică o creştere a volumului clădirilor nerezidenţiale cu 16%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 3,8%, respectiv cu 0,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 0,1%, creştere înregistrată la lucrările de construcţii noi (+2,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,3%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,6%.

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică o creştere a volumului clădirilor nerezidenţiale cu 7,8%. Volumul clădirilor rezidenţiale şi al lucrărilor de construcţii inginereşti a scăzut cu 4,1%, respectiv cu 3,1%.

De asemenea, în noiembrie 2019 comparativ cu noiembrie 2018, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 24,1%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+33,9%), lucrările de construcţii noi (+24,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+3,3%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 87,4%, clădiri rezidenţiale cu 6,8% şi la construcţii inginereşti cu 3,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 29,2%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+35,4%), lucrările de construcţii noi (+27,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+4,9%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădirile nerezidenţiale (+86,2%), clădirile rezidenţiale (+8,8%) şi la construcţiile inginereşti (+8,2%).

Te-ar mai putea interesa și
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor fiscale de către băncile centrale
FMI avertizează cu privire la optimismul excesiv al piețelor, în contextul așteptărilor mari privind relaxarea politicilor ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat asupra exuberanţei excesive a pieţelor, în condiţiile în care investitorii urmăresc cu atenţie deciziile băncilor centrale, care vor să......
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană a instalat în 2023 capacități record de 117 gigawați – raport GWEC
Industria eoliană globală a instalat anul trecut noi capacităţi de 117 gigawaţi (GW), un nivel record, dar trebuie anual ...
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu cele mai înalte standarde de mediu
IKEA respinge acuzațiile că ar distruge pădurile românești și susține că acțiunile sale sunt în conformitate cu ...
Reprezentanţii companiei Ingka Investments susţin că practicile acesteia de gestionare a pădurilor sunt stabilite în ...
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acționarii Stellantis au aprobat pachetul salarial pentru directorul general Carlos Tavares
Acţionarii Stellantis au aprobat marţi compensaţia pentru conducerea producătorului auto acordată pentru rezultatele ...