1EUR = 4.8319 RON

Companii

Insolvenţa Proges, creanţe de 100 de milioane de euro

Compania Proges, care importă şi distribuie materiale pentru amenajări interioare, a intrat în insolvenţă în luna iulie a acestui an.

13 sep, 2012 | | ECONOMICA.net

Casa de Insolvenţă Transilvania, numită administratorul judiciar al Proges, a publicat tabelul creanţelor şi anunţă că la data de 17 septembrie va avea loc Adunarea Generală a Creditorilor.  Valoarea totală a creanţelor Proges depăşeşte 450 de milioane de lei (peste 100 de milioane de euro).

Cel mai mare creditor garantat al Proges este Unicredit Ţiriac Bank. Creanţa băncii admisă în tabelul preliminar al creanţelor este de 7,5 milioane de euro, urmată de Banca Comercială Română cu 6,5 milioane de euro şi Alpha Bank cu 3,9 milioane de euro. În total, valoarea creanţelor garantate acceptate este de 30,5 milioane de euro.

Valoarea totală a creanţelor salariale este de 53.000 de euro, iar valoarea creanţelor bugetare este de  113.000 euro.

Peste 180 de firme care au de recuperat bani de la Proges au fost înscrise în categoria creanţelor chirografare, cu o valoare totală de 56,6 milioane de euro.

Tribunalul Oradea a acceptat cererea companiei de intrare în reorganizare judiciară. Proges a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri netă de 41,5 milioane de euro şi o pierdere de 313.000 de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Datoriile companiei se ridicau la 33 milioane de euro, iar la sfârşitul anului fiscal 2010 număra 393 angajaţi.

Şi compania importatoare şi distribuitoare de materiale pentru decoraţiuni interioare Piritex, controlată de omul de afaceri ploieştean Petrică Uşurelu a intrat în insolvenţă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO