1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de 2,13 mil. lei pentru muncă la negru şi nesiguranţă la locul de muncă

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 2,13 milioane de lei şi a depistat 170 de persoane fără contracte individuale de muncă, în urma unor acţiuni de control desfăşurate în perioada 10 - 13 iunie 2014, se arată într-un comunicat al instituţiei transmis, miercuri, AGERPRES.

18 iun, 2014 | ECONOMICA.net

'În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 2.738 de controale, din care 2.609 au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 1,5 milioane de lei, din care 970.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 558 de angajatori', precizează instituţia.

În plus, 24 de persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale au fost înaintate trei propuneri de cercetare penală.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 1.789 de controale şi 1.115 angajatori au fost sancţionaţi.

În acest caz, s-au aplicat amenzi în valoare de 605.500 de lei.

'La doi angajatori s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare. La trei angajatori s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă', se mai arată în comunicat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO