1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

News

Inspecţia Muncii a dat amenzi de peste 1,2 milioane lei în perioada 25 - 29 aprilie 2016

Inspecţia Muncii a desfăşurat în perioada 25 - 29 aprilie 2016 acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 273.772 de euro (peste 1,204 milioane lei), fiind depistate şi 113 persoane care lucrau la negru. 

05 mai, 2016 | Agerpres

Conform unui comunicat remis, joi, Agerpres, în domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 750.900 de lei, din care 271.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut opt propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 291 de angajatori.

'Preocuparea noastră principală este pentru caracterul preventiv al actului de control şi încercăm prin activitatea din domeniile de competenţă să asigurăm un mediu de muncă sigur şi sănătos. Nu funcţionăm după un plan de amenzi prestabilit, sancţiunile contravenţionale sunt aplicate conform legii şi ne concentrăm pe impactul acţiunilor de susţinere eficientă a securităţii şi sănătăţii în muncă prin politici comune şi implicare a tuturor celor responsabili. În acelaşi timp urmărim creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi salariaţilor cu privire la necesitatea muncii legale', spune Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 453.700 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 43 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus cinci opriri de echipamente şi sistarea activităţii la un loc de muncă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO