1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a aplicat amenzi de peste 2,21 milioane lei în această săptămână

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a desfăşurat în cursul acestei săptămâni 1.551 controale la nivel naţional privind respectarea măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, în urma cărora a aplicate amenzi de peste 2,21 milioane lei, informează IGSU, scrie Agerpres.

12 mar, 2016 | Agerpres

Au fost aplicate 3.421 sancţiuni contravenţionale (2.858 avertismente şi 513 amenzi contravenţionale), în cuantum de 2.21 milioane lei, potrivit Agerpres.

Inspectorii de prevenire au continuat activităţile de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la operatori economici cu activităţi în domeniile comerţ, alimentaţie publică şi de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum şi la unităţi sanitare.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii IGSU au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

Inspectorii de prevenire au fost angrenaţi şi în 68 comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor, se arată în comunicat.

În plan operaţional, în aceeaşi perioadă, la nivel naţional au fost derulate 5.406 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 227 misiuni de stingere a incendiilor, 4.672 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 21 misiuni de descarcerare şi 103 pentru deblocare/salvare.

În cele cinci zile, 4.360 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor, iar 39 au fost salvate din medii ostile vieţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO