Instagram lansează funcţia de urmărire a tag-urilor

Utilizatorii Instagram pot acum să urmărească tag-urile, la fel cum urmăresc utilizatorii de al căror conţinut sunt interesaţi.
Economica.net - mie, 13 dec. 2017, 06:38
Instagram lansează funcţia de urmărire a tag-urilor

Tag-urile sunt o parte importantă a unei reţele sociale, ele ajutând la organizarea conţinutului masiv al acestora pe subiecte de interes. Popularizate de Twitter, acestea au fost adoptate ulterior de numeroase alte produse, inclusiv de Facebook.

Instagram, produs deţinut de Facebook, foloseşte şi el tag-uri. Acestea sunt principalul mijloc de descoperire şi popularizare a conţinutului în cadrul reţelei. Spre exemplu, o poză însoţită de tag-uri va fi văzută de mult mai multe persoane decât dacă nu ar fi avut tag-uri, deoarece tag-urile au rolul de a o livra şi în afara cercului de urmăritori.

Acum, Instagram permite utilizatorilor să urmărească tag-urile, aşa cum urmăresc alţi utilizatori. Această funcţie îmbunătăţeşte exponenţial utilitatea tag-urilor şi a reţelei sociale per ansamblu.

Prin urmărirea unui tag, utilizatorul urmăreşte, de fapt, un topic. Aşa cum pe Twitter se poate abona, de exemplu, la tag-ul #iPhoneApps pentru a urmări postările legate de aplicaţii de iPhone, pe Instagram utilizatorul poate urmări conţinutul care corespunde unui domeniu de interes.

Pagina unui tag de pe Instagram, care grupează imaginile şi filmările care includ în descriere sau comentarii tag-ul respectiv, afişează acum buton-ul Follow, prin care se realizează urmărirea efectivă a acestuia.

Din momentul abonării, pentru utilizator se schimbă două lucruri. În primul rând, conţinutul cu tag-ul respectiv îi va apărea în feed, aşa cum apare conţinutul de la utilizatorii pe care-i urmăreşte.

În al doilea rând, pagina cu entităţile urmărite din cadrul profilului personal este acum împărţită în două tab-uri: utilizatori şi tag-uri. Mergând la profilul personal şi intrând la secţiunea Following – Hashtags utilizatorul poate vedea toate tag-urile la care s-a abonat. Tot de aici se poate dezabona la tag-urile urmărite.

Urmărirea tag-urilor va transforma Instagram, care, pentru mulţi utilizatori, va deveni dintr-o dată o aplicaţie şi o reţea socială mult mai interesantă. Pentru Facebook pe de altă parte, câştigul vine din faptul că utilizatorii vor avea un motiv în plus să petreacă mai mult timp pe Instagram, ceea ce va duce, automat, la afişarea mai multor reclame.

Te-ar mai putea interesa și
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din UE, a anunţat miercuri Autoritatea de reglementare în domeniul energiei şi......
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
Un număr de 25.753 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale ...
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să încalce reglementările UE
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să ...
Comisia Europeană elaborează orientări privind măsurile pe care le pot lua statele membre UE pentru a gestiona problema ...
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil să nu poată să facă asta
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil ...
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că, dacă va creşte preţul gigacaloriei, sunt bani pentru majorarea subvenţiei, ...