Instanţa amână decizia privind solicitarea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae

Tribunalul Dâmboviţa a amânat, vineri, decizia privind o eventuală eliberare condiţionată a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul 'Mită la PSD'.
Economica.net - vin, 22 ian. 2016, 09:40
Instanţa amână decizia privind solicitarea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae

Cauza a fost amânată pentru 19 februarie 2016.

”Mai bine mă condamnaţi pe viaţă”, a izbucnit Ioan Niculae, în momentul anunţării de către instanţă a amânării cauzei.

Avocaţii lui Ioan Niculae au anunţat în sala de judecată că acesta renunţă la beneficiul celor 150 de zile obţinute ca urmare a scrierii celor cinci lucrări ştiinţifice, după ce reprezentantul Parchetului a solicitat amânarea cauzei pentru clarificări privind caracterul ştiinţific al lucrărilor scrise de acesta.

Totodată, procurorul a solicitat date privind programul de lucru şi cel de odihnă din penitenciar şi dacă acestea au fost respectate în privinţa lui Niculae.

”Instanţa este îndrituită să aprecieze asupra pertinenţei unor solicitări ale Parchetului. În ce ne priveşte, în condiţiile în care petentul condamnat Niculae Ioan renunţă la a i se mai lua în calcul beneficiul zilelor câştigate ca urmare a lucrărilor ştiinţifice elaborate, nu se mai justifica sub nicio formă amânarea cauzei pentru motivele invocate de Parchet, respectiv adrese către edituri sau Consiliul naţional de apreciere asupra calităţii de lucrare ştiinţifică a lucrărilor elaborate. Este o tergiversare a judecării contestaţiei dusă deja peste termenul care se împlinea şi fracţia executată zi la zi, în condiţiile în care condamnatul avea zile câştigate ca urmare a activităţii muncilor prestate (…), era fracţia îndeplinită, celelalte elemente erau la superlativ în ce priveşte comportamentul condamnatului”, a declarat, pentru AGERPRES, Anca Ion, avocatul lui Ioan Niculae.

Ioan Niculae execută pedeapsa din aprilie anul trecut şi este deţinut în prezent în Penitenciarul Găeşti, după ce anterior a fost încarcerat la Jilava.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...