1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Instanţa amână verdictul în procesul în care Mubarak este acuzat de complicitate la uciderea de manifestanţi

Tribunalul care l-a judecat pe fostul preşedintele egiptean Hosni Mubarak pentru complicitate la uciderea a sute de manifestanţi în timpul revoltei populare care l-a alungat de la putere la începutul lui 2011 şi-a amânat sâmbătă verdictul pentru 29 noiembrie, relatează AFP. 

27 sep, 2014 | Agerpres

În vârstă de 86 de ani şi cu o stare de sănătate precară, fostul lider, într-un scaun cu rotile şi cu obişnuiţii săi ochelari de soare, a ascultat, din boxa acuzaţilor, explicaţiile judecătorului, care a spus că nu a avut încă suficient timp pentru a analiza cele 2.000 de pagini ale dosarului său şi pentru a stabili verdictul.

Acelaşi tribunal, situat în centrul Academiei de Poliţie din Cairo, trebuie de asemenea să clarifice şi un caz de corupţie care îi vizează pe fostul preşedintele şi pe cei doi fii ai săi, Alaa şi Gamal. Mubarak a mai fost condamnat în mai la trei ani de închisoare într-un alt caz de corupţie.

Fostul preşedinte este judecat pentru complicitate la uciderea a sute de manifestanţi în timpul celor 18 zile ale revoltei populare de la începutul lui 2011, alături de fostul său ministru de interne Habib al-Adly şi de alţi şase foşti înalţi responsabili ai serviciilor de securitate.

Într-un prim proces, el a fost condamnat în iunie 2012 la închisoare pe viaţă, însă verdictul a fost anulat din motive tehnice, iar cazul a fost rejudecat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO