1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

Insula Matiţa, din Delta Dunării, la licitaţie cu un preţ care începe de la 350.000 de euro

După insula Ada de pe lacul Tașaul, scoasă la vânzare în 2011 de autoritățile din Năvodari, o altă insulă aprinde imaginația investitorilor. Insula Matița de 6.280 mp din Delta Dunării, a fost scoasă la licitație de Artmark cu un preț care începe de la 350.000 de euro.

27 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Insula Matița, inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, este una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din Europa. Aflată în apropierea lacurilor Matița și Babina, este probabil singura insulă ce poate fi achiziționată în acest moment în România.

Insula Matița se găsește la aproximativ 45 km de Tulcea, în mijlocul triunghiului format de Chilia Veche, Sulina și Mila 23, la intersecția Lacurilor Matița și Babina. Administrativ, ține de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi așezări ale Deltei.

„Încă din anul 334 î. Hr., aici a funcționat colonia greacă Achillea (denumită după Achile, eroul războiului Troian), fortificată de Alexandru Macedon. În hărțile medievale, apare ca cetate genoveză, fiind un punct important în activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunării. În prezent, se mai observă doar șanțurile de apărare ale cetății și intrarea de la bifurcația canalului Chilia – Batag și Tătaru”, spun oficialii Artmark.

Insula de 6.280 mp are o formă alungită, asemănătoare unui bumerang, și prezintă nu mai puțin de 8 construcții, cu o suprafață construită desfășurată ce depășește 1.300 mp: unități de cazare, o cherhana, clădiri tehnice și administrative.

Având în vedere frumusețea locului, insula ar putea exploata potențialul turistic și interesul pescarilor pentru această parte a Deltei, fiind pregătită pentru a-și relua funcțiunea de pensiune pe care a avut-o în trecut, cu unități de cazare și cherhana.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO