Insulele Maldive părăsesc Commonwealth! Acuză un tratament „incorect şi nedrept”

Maldivele au decis să părăsească Commonwealth din cauza unui tratament 'incorect şi nedrept', potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al acestei ţări, relatează agenţia DPA.
Economica.net - vin, 14 oct. 2016, 06:37
Insulele Maldive părăsesc Commonwealth! Acuză un tratament

În septembrie, grupul de 53 de ţări a avertizat micul stat insular din Oceanul Indian că risca suspendarea din Commonwealth dacă nu îmbunătăţeşte nivelul democraţiei şi drepturile omului.

Dar, într-un comunicat emis joi, Maldivele au acuzat Commonwealth că vrea ‘să devină un participant activ în viaţa politică internă din Maldive, ceea ce este contrar principiilor Cartelor ONU şi Commonwealth’.

Decizia de a părăsi Commonwealth este ‘dificilă, dar inevitabilă’, potrivit comunicatului.

Secretarul general al Commonwealth, Patricia Scotland, a răspuns într-un comunicat joi că este tristă şi dezamăgită de decizia Maldivelor de a părăsi Commonwealth (Comunitatea de Naţiuni, fostă Comunitate britanică de Naţiuni până în 1947 n.r.).

‘Sperăm că este o despărţire temporară şi Maldivele se vor simţi capabile să se întoarcă în familia Commonwealth’, a adăugat ea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Euro a început ziua aproape de cursul anunţat ieri de BNR. Dolarul scade la 4,38 lei.