1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Întâlnire crucială la Berlin. Miniștrii europeni ai finanțelor decid cum se vor împărți sutele de miliarde pentru relansarea economiilor UE

Miniştrii europeni ai Finanţelor vor avea săptămâna viitoare o reuniune la Berlin, ocazie cu care vor discuta cum să implementeze planul de relansare în valoare de 750 miliarde de euro şi cum să confere UE propriile sale resurse fiscale pentru a putea rambursa datoriile comune.

03 sep, 2020 | AGERPRES | ECONOMICA.net

"Pentru ca revenirea să fie un adevărat succes, trebuie să ne revenim împreună şi să profităm de această oportunitate pentru a ne transforma economia", a spus Olaf Scholz la un eveniment organizat de institutul Bruegel. "Pentru a readuce economia Europei pe drumul cel bun, investiţiile sunt cruciale. Însoţite de pachete de reforme inteligente şi credibile, acestea pot crea oportunităţi de creştere şi pot face economiile noastre mai rezistente", a declarat  ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz.

Oficialul german a mai spus că miniştrii europeni de Finanţe ar trebui să accelereze discuţiile cu privire la reforma bancară, un proiect cunoscut şi sub denumirea de uniunea bancară europeană, adăugând însă că este nevoie ca toate ţările să facă eforturi pentru se ajunge la o soluţie de compromis.

"În cele din urmă, este vorba să nu ne cramponăm de un singur aspect, pentru că dacă vrem să formăm o uniune bancară aceasta nu se rezumă numai la EDIS (-Schema Europeană de Garantare a Depozitelor- nr.)", a spus Scholz.

În luna noiembrie a anului trecut, acelaşi Olaf Scholz a prezentat o serie de modificări necesare pentru ca zona euro să îşi finalizeze reformele destinate creării uniunii bancare, oferind o concesie importantă din partea Germaniei, respectiv susţinerea, cu anumite condiţii, a unei scheme pan-europene de garantare a depozitelor.

La 1 iulie 2020, Germania va prelua preşedinţia rotativă a UE şi va prezida reuniunile ministeriale organizate de UE până la finele anului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO