Întâlnire Dăncilă-Iohannis. Discuţiile de la Cotroceni se vor axa pe salarizare şi buget

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că salarizarea şi bugetul vor fi principalele subiecte care vor fi abordate la întâlnirea de marţi cu preşedintele Klaus Iohannis.
Economica.net - mar, 03 apr. 2018, 07:00
Întâlnire Dăncilă-Iohannis. Discuţiile de la Cotroceni se vor axa pe salarizare şi buget

‘Da, astăzi merg la Cotroceni. Mi se pare un lucru firesc, aşa cum am spus la învestitură, vreau să am o foarte bună cooperare între instituţii. Această deplasare la Cotroceni se încadrează în ceea ce am spus atunci. Discuţiile se vor axa pe salarizare, pe buget. Deci, cam astea sunt subiectele la modul general. După ce o să vorbesc cu domnul preşedinte, o să vă dau mai multe detalii’, a precizat Dăncilă.

Premierul a explicat că întâlnirea cu şeful statului a fost stabilită la ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

‘Am discutat acest lucru când am avut CSAT-ul (…) cu mai mult timp în urmă, parcă două săptămâni. Am vorbit atunci despre o întâlnire pentru a discuta aceste subiecte. Deci, nu este o invitaţie de care nu ştiam sau o surpriză, am discutat atunci, rămânea să stabilim doar data’, a arătat Dăncilă.

Întrebată despre scăderea contribuţiilor la pilonul II de pensii, premierul a spus: ‘După cum ştiţi, scăderea contribuţiilor la pilonul II, de la 5,1 la 3,75 s-a făcut odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat’.

‘Se pare că nu au crescut salariile peste tot şi a avut ca rezultat acest lucru. Astăzi, împreună cu ministrul Muncii vom analiza situaţia şi vă vom da un răspuns concret’, a mai declarat Dăncilă.

Ea a punctat că întâlnirea de la Cotroceni are ca scop găsirea unor soluţii.

‘Nu este doar să constatăm un lucru, ci să vedem cauzele şi, bineînţeles, să le dublăm cu soluţii pentru fiecare cauză în parte’, a susţinut Dăncilă.

Prim-ministrul a participat marţi la ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru cariera militară ar trebui să se facă mai multă publicitate pozitivă......
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC ...
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare valoare de la lansarea programului
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare ...
Ministerul Finanţelor listează la Bursa de Valori Bucureşti titluri de stat Fidelis în sumă de aproape 3,2 miliarde ...