1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

News

Noua lege a obligaţiunilor ipotecare ar putea creşte protecţia investitorilor - S&P

Intenţia Guvernului de modificare a legislaţiei obligaţiunilor ipotecare ar putea creşte protecţia investitorilor, în cazul intrării în insolvenţă a emitentului, se arată într-un comunicat care citează raportul 'A First Look At How România Might Amend Its Covered Bond Framework', realizat de agenţia de rating Standard&Poor's.

18 feb, 2015 | Agerpres

Ministerul Finanţelor a publicat un proiect de revizuire a legislaţiei obligaţiunilor ipotecare. Propunerile din noua legislaţie introduc, pe lângă alte modalităţi de provizionare, un provizion de supragarantare obligatorie de minim 2% din valoarea obligaţiunilor şi o perioadă obligatorie de 180 de zile pentru necesarul de lichiditate', se arată în comunicatul citat.

Mai mult, spune agenţia de rating, noua legislaţie stipulează că obligaţiunile vor fi garantate printr-un fond dinamic (deschis), şi nu printr-un fond fix care să garanteze fiecare emisiune de obligaţiuni în parte, scrie Agerpres.

'În urma analizei preliminare pe care am făcut-o proiectului de lege, credem că aceasta va clarifica principalele subiecte care ne preocupă în cazul legislaţiei obligaţiunilor ipotecare în timpul procesului de rating, în special izolarea portofoliului de creanţe de riscul intrării în faliment a emitentului', a declarat analistul Ioan Isopel de la Standard & Poor's.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO