1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

FED scoate din sistem pe cinci bancheri de la Credit Suisse. Cum au supărat aceştia pe banca centrală a SUA

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a luat luni o măsură rară privind interzicerea angajării în industria bancară pentru cinci foşti bancheri sau manageri de la grupul bancar elveţian Credit Suisse, după ce aceştia au fost acuzaţi că i-au ajutat pe clienţii americani să evite plata taxelor, transmite Reuters.

12 mai, 2015 | Agerpres

În luna mai a anului trecut, Credit Suisse şi-a recunoscut vinovăţia pentru rolul său într-o schemă de evitare a platei taxelor şi a ajuns la un acord cu autorităţile americane în urma căruia a plătit o amendă de 2,5 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Într-un comunicat publicat luni seară, Fed a informat că angajarea în continuare într-o bancă a celor cinci foşti angajaţi ai Credit Suisse (Markus Walder, Marco Parenti Adami, Susanne Ruegg Meier, Michele Bergantino şi Roger Schaerer) ar 'afecta încrederea opiniei publice în acea instituţie'.

Toţi cei cinci bancheri au fost puşi sub acuzare de un tribunal american, dar rămân în Elveţia. Fed a subliniat că interdicţia este în vigoare pentru o perioadă 'nedefinită', exceptând situaţia în care acuzaţiile împotriva lor sunt retrase.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO