1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

News

Internetul va deveni gratuit în câţiva ani

Te-ai gândit vreodată la o reţea WiFi cu acoperire globală? În doar câţiva ani acest lucru va deveni posibil, iar toţi vom avea acces nelimitat şi gratuit la internet prin intermediul Outernet

06 feb, 2014 | ECONOMICA.net

Un grup de americani vrea să construiască o reţea de sateliţi care să ofere acces necenzurat la internet şi care să asigure confidenţialitatea utilizatorilor. Practic noua reţea va reprezenta versiunea modernă a undelor scurte sau un torrent din spaţiu.

În lume există mult mai multe dispozitive ce conţin un modul WiFi decât populaţia glubului, însă numai 60% dintre cetăţeni au acces la informaţiile care se găsesc pe internet. Preţurile pentru tablete şi smartphone-uri au scăzut de la an la an, dar preţul pentru date în multe părţi ale lumii este în continuare scump.  Încă există zone rurale sau greu accesibile pentru cabluri sau relee, iar Outernet va rezolva această problemă.

Această reţea din spaţiu va oferi acces nerestricţionat la internet şi în statele unde aceesul către media independentă este blocat din anumite motive politice.

Dacă luăm în calcul un dezastru natural major, căile de comuncaţii ar fi foarte afectate, iar Outernet ar suplini cu brio reţele fixe şi mobile care nu vor funcţiona.

Acest proiect ar putea intra în faza de testare în acest an, iar din 2015 ar putea începe construcţia reţelei de sateliţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO