Intesa Sanpaolo achiziţionează reţeaua Veneto Banca din România

Intesa Sanpaolo Bank achiziţionează reţeaua de unităţi bancare a sucursalei Veneto Banca din România, în urma achiziţionării de către Intesa Sanpaolo SpA a unor active şi pasive ale Veneto Banca SpA, potrivit unui comunicat al Intesa Sanpaolo Bank.
Economica.net - joi, 29 iun. 2017, 13:54
Intesa Sanpaolo achiziţionează reţeaua Veneto Banca din România

‘Această achiziţie creşte prezenţa Intesa Sanpaolo pe piaţa strategică din România, iar clienţii din România beneficiază imediat de siguranţă şi acces la credite. Astfel, toţi clienţii Intesa Sanpaolo se bucură de forţa, soliditatea şi serviciile oferite de unul dintre cele mai mari şi mai puternice grupuri bancare din Europa, cu 19 milioane de clienţi şi 5.000 de sucursale în 40 de ţări din întreaga lume’, se spune în comunicat.

În prezent, Intesa Sanpaolo operează în România cu două entităţi – Intesa Sanpaolo Bank Romania SA, o bancă autorizată în România cu sediul central în Bucureşti şi peste 30 de unităţi în întreaga ţară şi respectiv reţeaua de unităţi a sucursalei din România a Intesa Sanpaolo SpA Italia (reţeaua de unităţi a fostei sucursale Veneto Banca din România), cu peste 20 de unităţi.

‘În calitate de şef al Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale a Intesa Sanpaolo, este o mare plăcere pentru mine să le urez bun venit în grupul nostru clienţilor şi angajaţilor fostei sucursale Veneto Banca din România’, a declarat Ignacio Jaquotot.

‘Lucrez şi trăiesc în România de mulţi ani şi sunt sigur că această achiziţie va contribui la dezvoltarea în continuare a bunelor relaţii de afaceri dintre Italia şi România’, a declarat Marco Capellini, CEO al Intesa Sanpaolo Bank România SA.

Intesa Sanpaolo se numără printre primele grupuri bancare din zona euro şi este lider în Italia în toate domeniile de activitate (retail, corporate şi wealth management). Grupul oferă servicii către 11,1 milioane de clienţi printr-o reţea de peste 3.900 de unităţi în Italia, având cote de piaţă de cel puţin 12% în majoritatea regiunilor italiene.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent în Europa Centrală şi de Est şi în zone din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu peste 1.100 de sucursale şi 7,7 milioane de clienţi aparţinând subsidiarelor Grupului care operează în sectorul bancar în 12 ţări.

În urma deciziei adoptate în unanimitate de consiliul de administraţie, Intesa Sanpaolo a semnat contractul cu lichidatorii Băncii Popolare di Vicenza şi ai Veneto Banca pentru achiziţionarea de către Intesa Sanpaolo a anumitor active şi pasive şi a anumitor relaţii juridice ale celor două bănci, la preţul simbolic de un euro, au anunţat, marţi, semnatarii contractului..

Intervenţia Intesa Sanpaolo face posibilă evitarea consecinţelor locale severe ce ar fi rezultat din procesul de lichidare administrativă obligatorie pentru cele două bănci. Această intervenţie va proteja locurile de muncă în cadrul băncilor implicate, economiile realizate de aproximativ două milioane de familii, activităţile unui număr de aproximativ 200.000 companii finanţate şi, astfel, locurile de muncă a trei milioane de oameni din sectoarele care înregistrează cel mai mare procent de creştere economică din ţară.

Intesa Sanpaolo va achiziţiona un portofoliu selecţionat, excluzând creditele neperformante – NPL (credite irecuperabile, credite cu probabilitate de neplată şi expuneri restante), obligaţiuni subordonate emise, precum şi acţiunile deţinute şi alte relaţii juridice considerate de bancă nefuncţionale pentru achiziţie.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în domeniul învăţământului superior, relatează dpa....
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Biden doreşte să trimită arme în Ucraina „chiar din această săptămână”
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat marţi că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în ...