Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro

Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, a îmbunătăţit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale peste aşteptări, şi a anunţat că intenţionează să returneze anul acesta acţionarilor 3,3 miliarde de euro, transmite Reuters.
AGERPRES - joi, 05 aug. 2021, 09:31
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat luna trecută că va ridica după luna septembrie interdicţia plăţii dividendelor şi a răscumpărării de acţiuni, renunţând la o măsură de criză care a forţat creditorii să-şi păstreze capitalul în timpul pandemiei, transmit Bloomberg şi Reuters.

În primăvara anului trecut, BCE a cerut băncilor pe care le supervizează să înceteze să mai plătească dividende, pentru a-şi păstra fondurile proprii şi a-şi folosi profiturile în vederea sprijinirii economiei afectată de pandemie. În decembrie, Banca Centrală Europeană a decis să lase creditorii din zona euro să îşi recompenseze acţionarii cu o parte din profiturile cumulate în 2019/2020, autorizându-le să plătească dividende sau să răscumpere acţiuni dacă dispun de suficiente fonduri proprii, relaxând interdicţia plăţii dividendelor impusă în primul val al pandemiei, scrie Agerpres.

Intesa, care s-a angajat la o politică generoasă de dividende, va distribui rezerve de numerar de 1,9 miliarde de euro din rezultatele din 2020, după ce a plătit în mai dividende de 694 milioane de euro.

În noiembrie, banca vrea să plătească, pentru prima dată, dividende interimare de aproximativ 1,4 miliarde de euro pentru câştigurile din 2021, în funcţie de rezultatul discuţiilor cu autorităţile de reglementare.

De asemenea, Intesa a revizuit estimările de profit anual la cel puţin patru miliarde de euro, faţă de previziunea anterioară, de 3,5 miliarde de euro.

În trimestrul doi din 2021, banca a înregistrat un profit net de 1,5 miliarde de euro, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la 903 milioane de euro.

Veniturile totale au urcat la 5,2 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2021, de asemenea peste prognozele analiştilor, de 4,94 miliarde de euro.

Cele mai mari grupuri bancare italiene – UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA – sunt prezente şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
ANM: Două zile cu ploi torenţiale în Bucureşti şi temperaturi ce nu vor depăşi 29 de grade
ANM: Două zile cu ploi torenţiale în Bucureşti şi temperaturi ce nu vor depăşi 29 de grade
Capitala va avea parte de averse torenţiale în zilele de duminică şi luni, iar temperatura maximă nu va depăşi 29 de grade, potrivit prognozei speciale emisă pentru Bucureşti de......
Magazinele la care puteţi plăti mâncarea cu tichete sociale
Magazinele la care puteţi plăti mâncarea cu tichete sociale
Kaufland, Lidl, Cora, La Doi Paşi, Annabella şi Diana se numără printre lanţurile de magazine care acceptă plata alimentelor ...
ANPC a propus închiderea unor magazine Carrefour, Lidl, Kaufland şi Mega Image din sudul litoralului după ce au găsit nereguli în comercializarea unor produse
ANPC a propus închiderea unor magazine Carrefour, Lidl, Kaufland şi Mega Image din sudul litoralului după ce au găsit ...
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea temporară pentru o perioadă de până la 6 luni a cinci ...
Gazprom a mărit livrările de gaze către Ungaria prin conducta Turkstream
Gazprom a mărit livrările de gaze către Ungaria prin conducta Turkstream
Compania rusă Gazprom a mărit livrările de gaze către Ungaria prin conducta Turkstream, care aduce gazele prin Serbia, ...