1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

News

Intrat într-o criză abruptă în 2020, turismul românesc mizează, în 2021, pe vaccinul anti COVID-19 pentru a salva situația

Marea speranță a turismului românesc, care a pierdut circa 70% din business în acest an, e un impact pozitiv al vaccinului, care va începe să fie inoculat la unele categorii din acest an, iar la majoritatea de la anul.

25 dec, 2020 | | ECONOMICA.net

„Sperăm ca situația să se normalizeze după începerea vaccinării. Imunizarea populației este un proces important, este soluția finală așteptată de noi toți. Oamenii călătoresc și acum, dar într-un număr mai mic față de anul trecut. În condițiile vaccinării unui procentaj ridicat din populație, va avea mai multă încredere să călătorească, se vor deschide destinații închise acum, va putea să meargă în mai multe locuri”, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.

 E cert că teama de infectare încă va pune piedici derulării normale a vacanțelor, dar ar putea apărea un plus față de 2020.

„5-6 luni de sezon de vară în 2021 nu vor fi la nivelul din 2019, dar sperăm să fie la 60%. După o perioadă de restricții, oamenii au nevoie de relaxare, de normalitate, să plece fără temeri în Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania și în alte destinații, din ce în ce mai multe”, explică Burcea.

Paralela 45 a lansat deja ofertele pentru vacanțe vara viitoare în Antalya, Bodrum, Creta, Rhodos, Tenerife, Bulgaria, România și în perioada de Early Booking s-au făcut rezervări constant. Pachetele conțin asigurarea medicală și storno, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare sau din cauza îmbolnăvirii cu virusul SARS-CV-2, iar plățile sunt mai relaxate. Avansul pentru vacanţă e de 10% şi ultima plată se face cu 30 de zile înainte de plecare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO