Întreruperea căldurii în Bucureşti a fost cauzată de avarii atât la RADET, cât şi la ELCEN

Alimentarea cu căldură şi apă caldă pentru mai multe blocuri din Capitală a fost întreruptă din cauza unei avarii la instalaţiile RADET şi la echipamentele ELCEN, potrivit unui comunicat al producătorului de energie termică Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).
Economica.net - mie, 06 ian. 2016, 13:38
Întreruperea căldurii în Bucureşti a fost cauzată de avarii atât la RADET, cât şi la ELCEN

Miercuri dimineaţă, ministrul Energiei, Victor Nicolescu, a efectuat o vizită de lucru la centrala termoelectrică Bucureşti Vest, în vederea clarificării, împreună cu conducerea ELCEN, a aspectelor privind asigurarea agentului termic în unele zone din Capitală.

S-au analizat toate detaliile tehnice cu privire la producerea şi furnizarea energiei termice în CTE Vest pe toată durata disconfortului termic apărut în zona de vest a Capitalei, precum şi modul de asigurare a energiei termice de la celelalte centrale, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ELCEN au subliniat faptul că organizarea şi mobilizarea promptă a echipelor de intervenţie au condus la soluţionarea avariei produse în data de 4 ianuarie la cazanul de apă fierbinte din CTE Vest, astfel încât, începând din data de 5 ianuarie, livrarea agentului termic s-a realizat la parametrii solicitaţi.

‘Întreruperea furnizării agentului termic în mai multe zone din Capitală a fost o situaţie generată de avarii survenite la nivelul ambelor companii, RADET, respectiv ELCEN, determinate de uzura echipamentelor şi de lipsa de comunicare dintre cele două societăţi’, a declarat Marcel Octavian Nicolaescu, directorul general al ELCEN, citat în comunicat.

Acesta a dat asigurări că, începând de marţi, agentul termic este furnizat la parametri optimi de funcţionare.

‘ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că, în pofida stării tehnice îmbătrânite a instalaţiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic către RADET în condiţii optime pentru ca aceştia să nu sufere de lipsa apei calde şi a căldurii în sezonul rece. Ministrul Energiei a ţinut să sublinieze faptul că trebuie să existe o comunicare eficientă între ELCEN şi RADET, astfel încât, în eventualitatea apariţiei unor incidente la nivelul ambelor societăţi, să se ia în timp util toate măsurile necesare pentru funcţionarea bună şi permanentă a sistemului, precum şi menţinerea într-o stare de rezervă sigură, pe o durată scurtă, a echipamentelor care funcţionează sezonier’, se mai arată în comunicatul menţionat.

Oficialii celor două companii au reluat discuţiile miercuri în şedinţă comună zilnică în cadrul comandamentului de iarnă, în vederea soluţionării eficiente a tuturor problemelor legate de sistemul de încălzire.

‘În această dimineaţă, parametrii CTE Bucureşti Vest excedau comanda RADET, în sensul că temperatura agentului termic la plecarea din centrală era de 1.070C în loc de 1.020C cât a comandat RADET, acest lucru explicându-se prin faptul că era necesar un aport suplimentar de energie termică pentru readucerea la temperaturi ambientale normale în apartamentele care au suferit de disconfortul termic’, mai spun reprezentanţii ELCEN.

Grigorescu i-a convocat marţi, la minister, pe oficialii ELCEN şi RADET, la solicitarea primarului general Răzvan Sava, în urma întreruperii furnizării agentului termic în mai multe zone din Capitală, începând de duminică.

‘Situaţia a fost generată de avarii şi probleme tehnice atât la nivelul RADET, cât şi la nivelul ELCEN. Din analiza noastră, aceste avarii sunt generate de starea precară a sistemului care, din nefericire, nu este o situaţie nouă, este o situaţie istorică. În acest moment ambele avarii sunt reparate în totalitate şi se revine în parametri de funcţionare. Încălzirea va fi graduală, astfel încât până mâine dimineaţă să existe confortul termic în toate apartamentele. Au existat şi probleme de comunicare. Am hotărât împreună ca de mâine dimineaţă să existe o şedinţă comună a celor două companii, zilnică, pentru a analiza modul cum s-a derulat furnizarea de agent termic şi cum a lucrat sistemul, de fapt, în ziua anterioară, şi măsurile luate pentru funcţionarea bună a sistemului’, a spus ministrul Energiei.

Mai multe blocuri din cartierele Drumul Taberei şi Militari din sectorul 6 al Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă începând de duminică după-amiază.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...