Introducerea taxei de solidaritate va alunga specialiştii din ţară – Ernst&Young

Introducerea taxei de solidaritate va alunga specialiştii din România, iar cei care s-au pregătit în afara ţării nu vor reveni, a declarat Andra Caşu, director executiv al departamentului de asistenţă fiscală şi juridic în cadrul EY, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - joi, 06 iul. 2017, 08:56
Introducerea taxei de solidaritate va alunga specialiştii din ţară - Ernst&Young

‘Ne focusăm pe cei care câştigă venituri mai mari, de 10 ori salariul minim pe economie, după care, după un timp de căutare prin arhive, rezultă că baza de taxare este destul de mică, vorbim de circa 30.000 de persoane. Adică nu este o gaură neagră. Problema pe care ne-am pus-o noi este despre ce taxe vorbim, ce procent, care este targetul. Noi discutam între noi că va fi ceva în jur de 0,5%, mic, simbolic. Am fost surprinşi să vedem că au dus la 25%, 10%, procente foarte mari, ce s-a vehiculat în presă’, a spus Caşu.

Potrivit acesteia, consecinţele ar fi în principal legate de forţa de muncă, de competenţa pe care o vom reţine în ţară.

‘Specialiştii vor fi alungaţi, cei care s-au pregătit peste hotare şi targetul ar fi aducerea lor înapoi. Sau viceversa, alţi tineri care se şcolesc aici şi vor pleca’, a arătat oficialul EY.

Autorităţile vor să implementeze o taxă de solidaritate pentru cei cu venituri excepţionale, fiind vorba de un procent care urmează a fi analizat, a declarat în urmă cu o săptămână Ionuţ Mişa, propus pentru portofoliul de ministru al Finanţelor, la finalul audierii sale din Comisiile reunite pentru buget-finanţe, din Parlament.

‘Taxa de solidaritate se va adresa în special celor cu venituri excepţionale. Încercăm să nu afectăm deloc clasa de mijloc. Astăzi analizăm plafonul de minim 10 salarii minime pe economie, ceea ce înseamnă, ca cifră, 14.500 lei. Este vorba de ce depăşeşte 14.500 lei net. Vrem să ne asigurăm că acest plafon este considerat un venit excepţional ca nu cumva să impozităm o zonă care nu ne este astăzi… Nu am definit încă procentul’, a spus Mişa.

El a precizat că această taxă va fi implementată cel mai probabil din 2018.

‘Din analiza de astăzi, numărul persoanelor cu aşa venituri este destul de mic. Se situează până în 10 procente din cei care deţin venituri’, a mai arătat ministrul desemnat al Finanţelor.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...