1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Investiție de 4 milioane de euro în cea mai modernă fabrică de reciclare a sticlei din România

Unul dintre cei mai importanți investitori în industria verde din România, Green Group, a inaugurat, joi, GreenGlass Recycling, cea mai modernă fabrică de reciclare a deșeurilor din sticlă, în urma unei investiții de 4 milioane de euro.

05 dec, 2013 | Agerpres

Fabrica, situată în cadrul fostei platforme industriale Danubiana, transformă deșeurile de sticlă în granule de puritate foarte mare (99,99%), ce sunt mai departe folosite în procesul industrial de fabricare a sticlelor noi.

GreenGlass Recycling are o capacitate totală de procesare de 110.000 de tone de deșeuri din sticlă, anual.

În primul an de funcționare, reprezentanții GreenGlass estimează că fabrica va procesa peste 30.000 de tone de sticlă, urmate de o creștere anuală de 15.000 de tone, până la atingerea capacității maxime. Fabrica desfășoară operațiuni de măcinare, tratare termică, separare magnetică a metalelor, aspirarea foliilor de plastic și a etichetelor, sortare manuală și sortare în funcție de granulație, iar ca produs final rezultă granule de sticlă.

GreenGlass este singura fabrică din România și din Europa de Est cu instalații de sortare de ultimă generație ce poate produce granule de sticlă de puritate de 99,99%. Printre cei mai importanți clienți ai GreenGlass sunt marii producători locali de ambalaje de sticlă, geam plat sau fibră de sticlă, dar materialul poate merge și la export, cererea de sticlă reciclată fiind în creștere la nivel mondial.

Green Glass este parte din Green Group, cel mai mare investitor în industria verde din România. Din Green Group mai fac parte: GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber Internațional (producător de fibră sintetică și bandă PET), GreenWEEE Internațional (unitate de tratare a deșeurilor electrice și electronice), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din România care tratează echipamentele de iluminat uzate).

Obiectivul de reciclare a deșeurilor de ambalaje de sticlă pentru România ca stat membru al Uniunii Europene este de 60% din cantitatea pusă pe piață, începând cu anul 2012.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO