Primul parc industrial privat din nord-vestul României, care găzduieşte deja 20 de companii, se extinde. Investiţii noi de 12 mil. euro

Primul parc industrial privat din nord-vestul României intră într-o nouă etapă de dezvoltare, printr-o investiţie care se ridică la 12 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Arc Parc Industrial, dezvoltatorul proiectului.
Economica.net - mar, 26 feb. 2019, 18:28
Primul parc industrial privat din nord-vestul României, care găzduieşte deja 20 de companii, se extinde. Investiţii noi de 12 mil. euro

Investiţia este realizată de Adriana și Ștefan Cristea, proprietarii Arc Parc Industrial.

În parcul industrial din județul Cluj, care se întinde pe o suprafață de 40 ha teren, își desfăsoară activitatea 20 de companii, care au realizat în ultimii 10 ani investiții de peste 50 milioane de euro și au creat peste 2.000 de locuri de muncă.

„Pentru acest an avem trei proiecte mărețe: construirea unui Incubator de afaceri de producție sectorial în domeniul componentelor auto, pe o suprafață de 13.000 de metri pătrați, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de euro. Un alt proiect este un Parc Logistic – mai exact 6 hale modulare de logistică, de categoria A, cu o suprafață de aproximativ 19.000 mp în total, a cărei construcție a început deja”, anunţă Adriana Cristea, Inițiatorul și Fondatorul Parcului.

Potrivit acesteia, al treilea proiect vizează construcția unei Stații electrice de transformare de Înalta Tensiune de 25 MVA, tot în decursul acestui an.

În ceea ce privește lucrările la cele 6 hale modulare, acestea vor fi finalizate în două etape, primul modul fiind disponibil începând cu 2019.

„Este un proiect ambițios, dar suntem obișnuiți cu provocările. Deja oferim clienților noștri cele mai bune condiții pentru a-și derula afacerile, așa că știm ce avem de făcut pentru ca, prin facilitățile și serviciile de top oferite, să susținem drumul spre performanță al viitorilor parteneri”, a declarat Ștefan Cristea, director general Arc Parc Dej.

Halele vor fi construite pe structura de beton, fiecare dintre module oferind posibilitate montării de pod rulant. Elementul practic al acestui proiect este faptul că, la solicitarea viitorilor clienți, se poate renunța la pereții modulelor, creând astfel un spațiu mai mare. Acest lucru face foarte simplă schimbarea destinației spațiului din unul logistic în unul de producție.

Construcția acestui parc logistic în regiune vine ca răspuns la piața ascendentă de spații logistice și industriale. Situarea halelor în incinta parcului industrial vine cu anumite facilități- rețelele de utilități deja existente și disponibile (energie electrică, gaze, apă, canalizare, telecomunicații) și facilitățile fiscale aferente parcurilor industriale în România.

„Cel mai important este să îți faci partenerul de afaceri să conștientizeze oportunitățile nelimitate pe care acest parc industrial privat le oferă. Venim cu un mediu propice pentru dezvoltare, inovare și accelerarea ideilor de afaceri”, declară Georgiana Pricop, Chief Business Development Officer Arc Parc Dej.

Familia Cristea (mama și fiu) anunță că deja au fost contractate 80% din spațiile propuse, ceea ce îi încurajează să ia în calcul o nouă extindere.

„Vor fi create peste 200 locuri de muncă, iar din 2021, o dată cu finalizarea Centurii ocolitoare a municipiului Dej, corelată cu drumul expres Dej – Cluj-Napoca – Turda, vom putea oferi și facilități legate de transport”, încheie Ștefan Cristea, director general Arc Parc Dej.

Arc Parc Industrial este dezvoltatorul și proprietarul primul parc industrial privat din nord-vestul României. În prezent, deciziile în conducerea se împart în familie, responsabil pentru noua direcţie de dezvoltare a Arc Parc fiind Ștefan Cristea.

Pe platforma Arc Parc Industrial își desfășoară activitatea 20 companii, care au realizat investiţii de peste 50 mil. euro, fie în construirea clădirilor, fie în echipamente tehnologice, creându-se astfel peste 2.000 de locuri de muncă. Domeniile în care aceste firme activează sunt diverse: producția de piese și cablaje auto, piese de cauciuc, fabricarea hârtiei și ambalajelor de hârtie, până la companii care oferă consultanță pentru afaceri, management, proiectare și arhitectură, servicii medicale, servicii bancare, servicii de catering industrial. Printre companiile care au activităţi de producţie în incinta Arc Parc Industria găsim nume importante din businessul mondial precum Vibracoustic România S.R.L (Suedia), Sauter Turning Process S.R.L (Germania) sau IMM Hydro Est S.R.L.( Italia).

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...