Investiţii de 1,23 miliarde de lei, din fonduri europene, pentru reabilitare de drumuri şi infrastructură de apă

Un număr de 18 contracte de investiţii în valoare totală de 1,23 miliarde de lei, din fonduri europene, au fost semnate luni la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Mihai Tudose şi a comisarului european Corina Creţu.
Economica.net - lun, 18 dec. 2017, 11:40
Investiţii de 1,23 miliarde de lei, din fonduri europene, pentru reabilitare de drumuri şi infrastructură de apă

‘Sunt fericită să particip la un moment în care practic vom semna astăzi investiţii în valoare de peste 280 de milioane de euro (…) Astăzi vor fi semnate mai mult cu cei din regiunea Nord-Vest, o regiune campioană’, a declarat comisarul european Corina Creţu.

La rândul său, şeful Executivului a catalogat ca fiind ‘un act de normalitate’ ceremonia de semnare a acestor contracte.

‘Este un act de normalitate ceea ce se întâmplă astăzi şi am dori ca, de acum, aceste lucruri să fie un act de normalitate, cât de des se poate’, a declarat Mihai Tudose.

Totodată, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a declarat că a fost îndeplinit angajamentul luat anul acesta în privinţa atragerii de fonduri europene.

‘Am dori să mulţumim şi noi în numele Guvernului serviciilor DG Regio şi DG Agri pentru eforturile comune depuse în acest an, eforturi pe care împreună cu colegii noştri de la autorităţile de management, agenţiile de dezvoltare regională şi, bineînţeles, beneficiarii prezenţi aici, în sală, au condus la obţinerea acestui obiectiv asumat, de 5,2 miliarde de euro declarate la Comisia Europeană şi sperăm într-un procent cât mai mare rambursate în România (…) Săptămâna trecută am trimis la Comisia Europeană (…) aproximativ 500 de milioane de euro, bani proveniţi din programul de infrastructură mare şi aşteptăm rambursarea lor’, a spus Nica.

Potrivit acestuia, luni au fost semnate următoarele contracte: Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud – modernizare DJ172D, Consiliul Judeţean Bihor – traseul regional Transilvania Nord-Drumul Apuseni, Consiliul Judeţean Cluj – îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională – traseu regional Transilvania Nord, Consiliul Judeţean Sălaj – reabilitare şi modernizare DJ196 şi DJ108.

‘Alte două contracte la Consiliul Judeţean Cluj – îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională – traseu regional Transilvania Nord. Proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020, cu o valoare de peste 700 de milioane de lei. Şi de asemenea, UAT Năsăud – contract de finanţare în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi reabilitare de blocuri’, a spus Nica.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a vorbit în numele beneficiarilor publici.

‘Astăzi avem bucuria, împreună cu colegii mei din Nord-Vest, să semnăm contracte pentru 148 de km de drumuri judeţene, în valoare de 112 milioane de euro. În total, pe regiunea de Nord-Vest sunt 301 km infrastructură de drumuri judeţene, în valoare de aproximativ 226 de milioane de euro. (…) Fără aceste drumuri judeţene nu putem vorbi de exploatarea unui potenţial extraordinar pe care eu cred că îl are România şi care este exploatat foarte puţin – turismul’, a spus el.

Dintre contractele semnate luni, 10 au vizat beneficiari privaţi.

‘Avem ocazia cu aceste fonduri să diminuăm decalajul între companiile cu capital românesc şi cele străine care lucrează în România’, a declarat Cosmin Ioaneş, reprezentantul unei firme private, care a primit fonduri pentru dezvoltarea activităţii de producţie linii de automatizate.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...