Investiţii de 1,23 miliarde de lei, din fonduri europene, pentru reabilitare de drumuri şi infrastructură de apă

Un număr de 18 contracte de investiţii în valoare totală de 1,23 miliarde de lei, din fonduri europene, au fost semnate luni la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Mihai Tudose şi a comisarului european Corina Creţu.
Economica.net - lun, 18 dec. 2017, 11:40
Investiţii de 1,23 miliarde de lei, din fonduri europene, pentru reabilitare de drumuri şi infrastructură de apă

‘Sunt fericită să particip la un moment în care practic vom semna astăzi investiţii în valoare de peste 280 de milioane de euro (…) Astăzi vor fi semnate mai mult cu cei din regiunea Nord-Vest, o regiune campioană’, a declarat comisarul european Corina Creţu.

La rândul său, şeful Executivului a catalogat ca fiind ‘un act de normalitate’ ceremonia de semnare a acestor contracte.

‘Este un act de normalitate ceea ce se întâmplă astăzi şi am dori ca, de acum, aceste lucruri să fie un act de normalitate, cât de des se poate’, a declarat Mihai Tudose.

Totodată, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a declarat că a fost îndeplinit angajamentul luat anul acesta în privinţa atragerii de fonduri europene.

‘Am dori să mulţumim şi noi în numele Guvernului serviciilor DG Regio şi DG Agri pentru eforturile comune depuse în acest an, eforturi pe care împreună cu colegii noştri de la autorităţile de management, agenţiile de dezvoltare regională şi, bineînţeles, beneficiarii prezenţi aici, în sală, au condus la obţinerea acestui obiectiv asumat, de 5,2 miliarde de euro declarate la Comisia Europeană şi sperăm într-un procent cât mai mare rambursate în România (…) Săptămâna trecută am trimis la Comisia Europeană (…) aproximativ 500 de milioane de euro, bani proveniţi din programul de infrastructură mare şi aşteptăm rambursarea lor’, a spus Nica.

Potrivit acestuia, luni au fost semnate următoarele contracte: Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud – modernizare DJ172D, Consiliul Judeţean Bihor – traseul regional Transilvania Nord-Drumul Apuseni, Consiliul Judeţean Cluj – îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională – traseu regional Transilvania Nord, Consiliul Judeţean Sălaj – reabilitare şi modernizare DJ196 şi DJ108.

‘Alte două contracte la Consiliul Judeţean Cluj – îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională – traseu regional Transilvania Nord. Proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020, cu o valoare de peste 700 de milioane de lei. Şi de asemenea, UAT Năsăud – contract de finanţare în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi reabilitare de blocuri’, a spus Nica.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a vorbit în numele beneficiarilor publici.

‘Astăzi avem bucuria, împreună cu colegii mei din Nord-Vest, să semnăm contracte pentru 148 de km de drumuri judeţene, în valoare de 112 milioane de euro. În total, pe regiunea de Nord-Vest sunt 301 km infrastructură de drumuri judeţene, în valoare de aproximativ 226 de milioane de euro. (…) Fără aceste drumuri judeţene nu putem vorbi de exploatarea unui potenţial extraordinar pe care eu cred că îl are România şi care este exploatat foarte puţin – turismul’, a spus el.

Dintre contractele semnate luni, 10 au vizat beneficiari privaţi.

‘Avem ocazia cu aceste fonduri să diminuăm decalajul între companiile cu capital românesc şi cele străine care lucrează în România’, a declarat Cosmin Ioaneş, reprezentantul unei firme private, care a primit fonduri pentru dezvoltarea activităţii de producţie linii de automatizate.

Te-ar mai putea interesa și
Calea ferată București – Giurgiu: Imagini noi cu Podul de la Grădiștea, a cărui inaugurare se amână la primăvară
Calea ferată București – Giurgiu: Imagini noi cu Podul de la Grădiștea, a cărui inaugurare se amână la primăvară
Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu lucrările Porr pentru redeschiderea circulației feroviare pe Podul de la Grădiștea, distrus de inundații în 2005. Termenul de finalizare......
Tesla ar putea prezenta rezultate mai slabe decât estimările pentru trimestrul trei, în condițiile scăderii cererii și a închiderii temporare a mai multor fabrici
Tesla ar putea prezenta rezultate mai slabe decât estimările pentru trimestrul trei, în condițiile scăderii cererii ...
Tesla ar putea rata estimările privind livrările din al treilea trimestru, din cauza închiderii planificate a fabricilor ...
Ludovic Orban: Ciolacu încearcă să-i păcălească pe români că desființează 200.000 de posturi bugetare
Ludovic Orban: Ciolacu încearcă să-i păcălească pe români că desființează 200.000 de posturi bugetare
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că premierul Marcel Ciolacu ...
Constructorii de mașini susțin că ar putea ajunge să plătească amenzi de 14 miliarde de dolari în SUA, dacă administrația Biden va impune reguli nerealizabile privind combustibilii
Constructorii de mașini susțin că ar putea ajunge să plătească amenzi de 14 miliarde de dolari în SUA, dacă administrația ...
Propunerea administrației Biden de a ridica standardele de economisire de combustibil până în 2032 nu este fezabilă ...