1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Investiţii de 10 miliarde de euro în România, în energie, infrastructură şi exploatarea resurselor

Companiile britanice ar avea doar de câştigat dacă participă la investiţiile de 10 miliarde de euro pe care România le aşteaptă de la finanţatorii străini pentru infrastructură, scrie Sunday Express.

09 iul, 2013 | Express

Marea Britanie este al 13-lea cel mai mare investitor străin din România, iar companiile din Albion ar trebui să susţină modernizarea economiei și a infrastructurii acestei ţări, dacă vor afaceri profitabile,  afirmă publicaţia britanică.

Premierul român Victor Ponta „are în vedere atragerea de investiţii străine directe de până la 10 miliarde de euro, pentru consolidarea economiei țării și crearea de locuri de muncă", scrie Sunday Express, care  mai arată că că autorităţile române acordă prioritate proiectelor din energie, resurse naturale, industrie și infrastructură.

„România are potențialul de deveni un lider în industria minieră europeană de aur, dacă va decide să accepte investiţiile de până la 2 miliarde de euro pentru dezvoltarea exploatării Roşia Montană din Transilvania", mai scrie publicaţia britanică.


De asemenea, rezervele de gaze de șist au stârnit interesul gigantului energetic american Chevron, care a promis investiţii de câteva sute de milioane de euro în România.

Alte firme energetice occidentale sunt interesate de rezervele de petrol din Marea Neagră.
La rândul său, China Huadian Engineering este pe cale să investească un miliard de euro într-un nou grup energetic la Rovinari, de minimum 500 MW.

„O poveste de succes este programul de training privind aprovizionare şi achiziţii publice (procurement), derulat de compania Ocurem din South Yorkshire pentru cumpărătorii din România care au relaţii cu furnizorii din Marea Britanie", mai scrie Sunday Express.


Publicaţia britanică aminteşte în context că, săptămâna trecută, premierul român Victor Ponta a declarat la Berlin că vrea să fie cel mai pro-business lider social democrat al Europei.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO