Investiţiile în Internet of Things vor depăşi 745 miliarde de dolari în acest an

Investiţiile pe care companiile le vor face în Internet of Things (IoT) vor depăşi 745 miliarde de dolari în acest an, pe măsură  ce tot mai multe companii doresc să investească în produse care se pot conecta, potrivit estimărilor companiei de consultanţă IDC, citată de techradar. 
Lidia Neagu - mar, 08 ian. 2019, 19:31
Investiţiile în Internet of Things vor depăşi 745 miliarde de dolari în acest an

Suma de 745 miliarde de dolari se referă la investiţii în sisteme, dar şi servicii IoT, în creştere cu 15% faţă de 2018. Aceasta include o valoare estimată de 100 de miliarde de dolari pentru operațiunile de producție, 44,2 miliarde dolari pentru managementul activelor de producție și 44,1 miliarde dolari pentru locuințe inteligente și 41,7 miliarde pentru monitorizarea transportului de mărfuri.

IoT este o reţea interconectată la nivel mondial care permite dispozitivelor să interacţioneze între ele și cu noi, oferind o mulţime de date prin procese mai inteligente, care vor spori considerabil calitatea vieţii în întreaga lume.

Compania de consultanţă adaugă că se așteaptă ca cheltuielile IoT să mențină o rată anuală de creștere de două cifre pe parcursul perioadei de prognoză 2017-2022 și să depășească pragul de 1.000 de miliarde de dolari în 2022.

IDC estimează că anumite industrii vor investi mai mult în IoT, pe măsură ce dezvoltă şi pun în aplicare servicii IoT pe scară largă.

Aceasta a identificat producția de bunuri (119 miliarde dolari), producție şi exploatare (78 miliarde dolari), transportul (71 miliarde dolari) și utilitățile (61 miliarde dolari), deoarece industriile de vârf au fost invitate să investească în IoT. Acestea includ soluții de gestionare a flotei de monitorizare a transportului de marfă în industria transporturilor și rețele inteligente pentru electricitate, gaze și apă în sectorul utilităților.

„Adoptarea IoT se întâmplă în întreaga industrie, în guverne și în viața de zi cu zi a consumatorilor. Observăm din ce în ce mai mult modul în care datele generate de dispozitivele conectate ajută companiile să funcționeze mai eficient, să înțeleagă procesele de afaceri și să ia decizii în timp real”, a declarat Carrie MacGillivray, vicepreședinte, Internet of Things și mobilitate la IDC.

IDC notează că Statele Unite și China vor fi liderii mondiali pentru cheltuielile IoT în 2019, contribuind cu 194 miliarde și respectiv 182 miliarde dolari. Acestea vor fi urmate de Japonia (65,4 miliarde dolari), Germania (35,5 miliarde dolari), Coreea (25,7 miliarde de dolari), Franța (25,6 miliarde dolari) și Regatul Unit (25,5 miliarde de dolari).

IoT se dezvoltă rapid și va afecta din ce în ce mai multe zone ale vieții noastre în anii următori, şi va crea o lume inteligentă care până acum a fost imaginabilă doar în domeniul science fiction. Dispozitivele digitale nu sunt doar în buzunarele sau în birourile noastre, dar din ce în ce mai mult în casele, clădirile, în multe locuri și orașe. Aceste dispozitive colectează, analizează și monitorizează datele și informațiile despre ce se află în împrejurimile lor şi pot comunica între ele prin „Internet of Things”.

Experţii preconizează că IoT va revoluționa modul în care ne trăim viețileşi spun că va avea cel mai mare impact tehnologic de la cloud computing, deoarece pot fi colectate, stocate și analizate mai multe date decât oricând.

Multă lume se bucură deja de beneficiile IoT prin produse precum boxele portabile Echo de la Amazon, însă şi companiile au multe câştiguri, cum ar fi automatizarea mai bună a proceselor.

Instituţiile din sectorul public, cum ar fi spitalele, pot utiliza de asemenea senzori pentru a monitoriza mai eficient pacienții, iar autoritățile locale pot monitoriza poluarea, nivelurile de trafic, datele meteo și multe altele.  

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...