1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

Investitorii care au resuscitat Cortina Residence au lansat încă trei proiecte pe piaţa rezidenţială premium

Intrat în insolvență în 2010, în plină criză, proiectul rezidențial premium Cortina Residence din Băneasa, cu 270 de apartamente, a fost preluat de un investitor local, Eden Capital Develoment, de la inițiatorii săi, grupul italian Cefin şi fondul de investiţii Heitman. Între timp, dezvoltatorul român, cunoscut pentru proiecte rezidențiale sub brandul Sunrise Residence, a mai lansat proiectele Dinamic City din bulevardului Barbu Văcărescu, vândut integral, 4City North în Pipera și Cortina Academy în Cotroceni.

14 aug, 2019 | | ECONOMICA.net

Investitorii au mai dezvoltat în ultimii ani patru ansambluri rezidenţiale cu circa 500 de apartamente în zona prelungirea Ghencea sub brandul Sunrise Residence, dar au prins gustul proiectelor premium, odată cu resuscitatea Cortina Residence, finalziat și vândut deja, ca și Dynamic City din apropierea parcului Verdi.

Ansamblul Four City North este compus din patru cladiri, are 568 de apartamente și aproximativ 80.000 mp suprafață construită, oferind apartamente cu două camere cu suprafețe cuprinse între 53 și 97 mp construiți și apartamente cu trei camere având suprafețe cuprinse între 75 și 160 mp construiți.

De asemenea, proiectul, al cărui termen de finalizare e sfârșitul acestui an, are o grădină interioară de aproximativ 14.000 mp și 600 de locuri de parcare, iar circa 90% dintre cele 568 de apartamente sunt deja vândute.

„Noi dezvoltăm din fonduri proprii, avem continuitate în lucrări. De aceea, reușim să păstrăm pe șantier echipele de lucrători, dar asta nu înseamnă că suntem lipsiți de probleme cu forța de muncă. Poate nu neapărat ca număr, mai mult ca pregătire”, spune Elena Dumitrache, directorul de marketing și vânzări al Eden Capital Management.

Cortina Academy, în schimb, include o clădire de lux, de nouă etaje, cu 295 de apartamente incluse și e vândut în proporție de peste 30%, iar finalizarea e programată pentru sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor.

În ceea ce privește viitorul dezvoltatorul spune că sigur nu se va opri, va mai lansa alte proiecte, fie noi, fie proiecte preluate de la alți dezvoltatori cum a fost cazul Cortina Residence.

„Sigur nu ne vom opri aici. De la anul ori vom achiziționa un proiect deja început, fie vom lansa noi unul, dar e cert că vom continua lucrul pe piața rezidențială. Faptul că ne finanțăm singuri ne permite să nu avem sincope în dezvoltarea proiectelor, nu le vom stopa, mai ales că pe piața de lux, clienții vor să vadă produsul înainte să ia decizia de cumpărare”, conchide Elena Dumitrache. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO