1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Imobiliare

Investitorii olandezi care au cumpărat magazinul Bucureşti vor finaliza reconstrucţia clădirii la sfârşitul acestui an

Cumpărată în 2013 investitorii olandezi Heinen Gerard şi Baakman Johannes Jozefus Ma­ria cu circa patru milioane de euro de la moștenitorii familiei Bu­nescu, cea care a fondat magazinul în urmă cu aproape un secol, clădirea magazinului București, fostul magazin universal amplasat la intersecția străzilor Lipscani și I.C. Brătianu din Capitală, va fi finalizată la finalul acestui an. 

01 sep, 2019 | ECONOMICA.net

Noua clădire va putea găzdui diverse concepte, de la spații de retail și servicii la spații de birouri, co-working și restaurante. Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania a fost desemnată ca agent exclusiv pentru închirierea proiectului.

Viitorul Magazin București va avea o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 3.150 mp, 6 etaje (6+P) și va dispune de peste 2.600 spații de parcare aflate în vecinătate, în zonele Universitate, Intercontinental, Cocor și Unirii. Clădirea este proiectată în așa fel încât să găzduiască o varietate de chiriași, atât din zona de retail și servicii, cât și din zona de birouri, co-working sau restaurante.

„Cu o istorie fascinantă, Magazinul București va fi mereu un punct de reper pentru piața imobiliară din Capitală. Astfel, reconsolidarea clădirii vine într-un moment oportun. Orașul are nevoie de clădiri speciale și de recondiționarea monumentelor și mă bucur că un astfel de proiect va fi disponibil potențialilor chiriași care își doresc un spațiu ultracentral, dar adaptat standardelor actuale”, a declarat Venera Maria Munjev, Senior Associate Retail Agency în cadrul Colliers.

Datorită localizării centrale (la intrarea pe strada Lipscani), proiectul beneficiază și de vizibilitate maximă din bulevardul I.C. Bratianu, în condițiile în care numărul turiștilor din zonă depășește două milioane, anual.

Magazinul București este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Capitală. Construit în două faze, magazinul datează din perioada interbelică (1929-1939).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO