Investitorii olandezi care au cumpărat magazinul Bucureşti vor finaliza reconstrucţia clădirii la sfârşitul acestui an

Cumpărată în 2013 investitorii olandezi Heinen Gerard şi Baakman Johannes Jozefus Ma­ria cu circa patru milioane de euro de la moștenitorii familiei Bu­nescu, cea care a fondat magazinul în urmă cu aproape un secol, clădirea magazinului București, fostul magazin universal amplasat la intersecția străzilor Lipscani și I.C. Brătianu din Capitală, va fi finalizată la finalul acestui an. 
Economica.net - Dum, 01 sept. 2019, 18:37
Investitorii olandezi care au cumpărat magazinul Bucureşti vor finaliza reconstrucţia clădirii la sfârşitul acestui an

Noua clădire va putea găzdui diverse concepte, de la spații de retail și servicii la spații de birouri, co-working și restaurante. Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania a fost desemnată ca agent exclusiv pentru închirierea proiectului.

Viitorul Magazin București va avea o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 3.150 mp, 6 etaje (6+P) și va dispune de peste 2.600 spații de parcare aflate în vecinătate, în zonele Universitate, Intercontinental, Cocor și Unirii. Clădirea este proiectată în așa fel încât să găzduiască o varietate de chiriași, atât din zona de retail și servicii, cât și din zona de birouri, co-working sau restaurante.

„Cu o istorie fascinantă, Magazinul București va fi mereu un punct de reper pentru piața imobiliară din Capitală. Astfel, reconsolidarea clădirii vine într-un moment oportun. Orașul are nevoie de clădiri speciale și de recondiționarea monumentelor și mă bucur că un astfel de proiect va fi disponibil potențialilor chiriași care își doresc un spațiu ultracentral, dar adaptat standardelor actuale”, a declarat Venera Maria Munjev, Senior Associate Retail Agency în cadrul Colliers.

Datorită localizării centrale (la intrarea pe strada Lipscani), proiectul beneficiază și de vizibilitate maximă din bulevardul I.C. Bratianu, în condițiile în care numărul turiștilor din zonă depășește două milioane, anual.

Magazinul București este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Capitală. Construit în două faze, magazinul datează din perioada interbelică (1929-1939).

Te-ar mai putea interesa și
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Rusia şi-a intensificat atacurile cu gaze lacrimogene deturnate de la utilizarea lui primară, a afirmat luni armata ucraineană, care a înregistrat 715 de atacuri de acest tip numai în luna mai,......
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Holdingul internaţional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunţat intrarea pe piaţa românească prin deschiderea ...
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule cu propulsoare care permit alimentarea mixtă, benzină și GPL. Pentru marca ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă – studiu EY România
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă, ...