1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Imobiliare

Investitorul imobiliar turc care-şi vinde proiectul office pe bucăţi va semna contracte pentru primii 4.200 mp din prima clădire Hyperion Towers

Ali Capa, CEO-ul TC Real Estate, e aproape de semnarea contractelor pentru vânzarea a circa 4.200 mp, adică peste 20% din suprafața primei clădiri a Hyperion Towers (20.000 mp), pe care a luat originala decizie de a o vinde pe bucăți, parte a proiectului de birouri Hyperion Towers de 40.000 mp. TC Capital a cumpărat Hyperion Towers în 2017 de la lichidatorul companiei (fondată de familia Barba), care deținea clădirea, iar investiția în lucrările de renovare pentru cele două clădiri ale proiectului se ridică la 14 milioane euro. De asemenea, TC Capital, prin KC Argo, divizia agricolă a companiei e aproape de preluarea a 6.500 hectare de teren în județul Timiș.

11 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

„Cred că interesul companiilor mici și medii pentru Hyperion se vede. Din decembrie de când am scos la vânzare, deci de două luni, suntem aproape de contractarea pentru vânzare a 4.200 mp din prima clădire, și mai avem circa 100 de antreprenori care se uită la clădire. E clar că piața locală se confruntă cu o provocare importantă, care constă în cererea de spații de birouri de clasă A, noi sau renovate, cu dimensiuni flexibile, unde companiile mici și mijlocii să se poată muta în cel mai scurt timp. Aceste firme au în prezent opțiuni limitate și își desfășoară activitatea în birouri aflate în clădiri de apartamente, vile vechi sau clădiri de birouri de clasă B, unde eficiența folosirii spațiului și calitatea nu sunt deloc la un nivel optim”, a declarat Ali Çapa CEO TC Capital, pentru Economica.net.

La prețul anunțat inițial de companie, de 720 euro/mp, TC Capital ar obține peste trei milioane de euro din vânzarea celor  4.200 mp din prima clădire a Hyperion Towers. 

Compania se află în faza finală a lucrărilor de renovare ale clădirii I din Hyperion Towers, care va fi finalizată cel mai probabil luna viitoare, iar noii proprietari vor putea începe să se mute în noile birouri, care în general au suprafețe de circa 300 m, potrivit lui Ali Capa, om de afaceri care arată ca un actor din telenovelele turcești.

De altfel, compania de investiții și dezvoltare de proprietăți, a lansat un nou tip de investiție pe piața imobiliară din București, iar Hyperion Towers, amplasat pe Bulevardul Pipera, devine primul proiect mare de birouri de clasă A ce va fi vândut în suprafețe mici, începând de la 200 mp și cu prețuri de la 720 euro/mp. Acest concept este proiectat să răspundă nevoii în creștere a întreprinderilor mici și mijlocii de spații de birouri de clasă A de înaltă calitate, dar de mici dimensiuni și la prețuri accesibile. 

Compania se gândește și la oportunitatea dezvoltării unui proiect rezidențial în București, sau a unuia comercial în orașele secundare ale țării. De altfel, TC Capital mai deține, câteva zeci de mii de metri pătrați de teren în zonele de nord și centru ale Capitalei pe care le păstrează în rezervă și ar fi tentată și de achiziția unui proiect distressed de birouri, dar nu e momentul lor acum.

De asemenea, TC Capital are un joint venture cu Opus Land Development, compania condusă de Ahmet Buyukhanli, dezvoltatorul Cosmopolis, pentru dezvoltarea unei faze a proiectului, care va fi finalizată și livrată clienților în 2021.

În fine, TC Capital se află în fața achiziției a 6.500 de hectare de teren agricol în Timiș, pentru KC Argo - divizia sa agricolă - și astfel compania va cultiva circa 9.500 de hectare de teren în România. În Timiș, prețul mediu pentru un hectar de teren agricol oscilează între 6.000 și 8.000 de euro.

„În cazul agriculturii, vom continua să cultivăm cereale, dar ne vom axa și pe plante cu valoare adăugată mare, precum coacăze, dar și alune și altelea asemenea, pe care le vom exporta pe piețele occidentale”, conchide Ali Capa. 

Acesta fost şi acționar și director executiv al dezvoltatorului Anchor Grup, care deține printre altele mallurile București Mall și Plaza România, primele centre comerciale moderne din București.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO