Ioan Niculae, cel mai bogat om din România, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de euro

Omul de afaceri Ioan Niculae este cel mai bogat din România, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de euro, potrivit "Top 300 Capital Cei mai bogați români", lansat joi seară, în prezența unor importanți reprezentanți ai mediului economic și politic din România.
Economica.net - joi, 14 nov. 2013, 20:23
Ioan Niculae, cel mai bogat om din România, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de euro

Pe locul 2 în top, cu o avere de 900 de milioane de euro, se află Dan Adamescu, urmat de Ion Țiriac, cu o avere estimată la 800 — 850 milioane de euro.

Locul 4 este ocupat de proprietarul RCS&RDS Zoltan Teszari, cu 690 — 700 de milioane de euro, iar pe locul 5 se situează frații Pavăl, proprietarii rețelei de magazine de bricolaj Dedeman, cu o avere estimată la 500 — 520 de milioane de euro.

Averile cumulate ale celor mai bogați oameni din România totalizează, anul acesta, 21,5 miliarde de euro, în scădere cu cinci miliarde de euro raportat la 2012, a anunțat, joi seară, redactorul șef al revistei Capital, Oana Osman, la „Gala Top 300 Capital Cei mai bogați români”.

”Un singur om de afaceri mai are în prezent o avere de un miliard de euro. Bucureștiul și împrejurimile au rămas cele mai bogate zone, dar aici averile oamenilor de afaceri au înregistrat o scădere de patru miliarde de euro. Teleorman rămâne, de asemenea, un județ cu averi importante, la fel și Constanța, ca număr de milionari și valoare a averilor”, a precizat Oana Osman.

Aceasta a arătat că nici perspectivele pentru anul viitor nu se anunță mai optimiste în ceea ce privește creșterea averilor.

Importanți reprezentanți ai mediului economic și politic din România s-au reunit, joi seară, la „Gala Top 300 Capital Cei mai bogați români”.

La evenimentul similar din octombrie 2012, omul de afaceri Frank Timiș ocupa primul loc, având afaceri în industria extractivă și o avere estimată la 1,7 — 1,75 miliarde de euro.

Acesta era urmat de omul de afaceri Ioan Niculae, cu o avere de 1,7 miliarde euro, și afaceri în industria chimică, agricultură și comerț exterior, iar pe locul trei se afla Ion Țiriac, cu o avere estimată între 850 și 900 de milioane euro, provenită din afaceri în imobiliare, auto și domeniul financiar-bancar.

De asemenea, printre marii bogați, figura Dinu Patriciu (locul 4), cu o avere estimată la 850 de milioane de euro, familia Adamescu (locul 5), cu 800 — 850 milioane euro, din imobiliare, asigurări și media, Zoltan Teszari (locul 6), cu o avere de 650 — 800 de milioane de euro și afaceri în telecomunicații, Ovidiu Tender (locul 7), cu 650 — 680 milioane de euro, cu investiții în minerale, energie, imobiliare și agricultură.

În top 10 se mai aflau familia Voiculescu, cu o avere estimată la 600 — 650 de milioane de euro din afaceri în domeniul mass-media, comerț, agricultură și industrie, Gabriel Comănescu, cu afaceri în domeniul serviciilor petroliere și al utilajele pentru foraj și cu o avere estimată la 550 — 600 de milioane de euro, și de omul de afaceri Gruia Stoica, având o avere de 530 — 550 milioane de euro, din transporturi feroviare.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...