1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

News

Ioan Niculae, la DNA, audiat în dosarul gazelor ieftine

Omul de afaceri Ioan Niculae este audiat astăzi oră de procurorii DIICOT. Patronul Interagro a fost chemat pentru explicaţii în dosarul în care este acuzat că ar fi prejudiciat statul român cu aproape 130 de milioane de euro, informează digi24.ro.

06 aug, 2014 | digi24.ro

Ioan Niculae este suspectat că ar fi cumpărat cantităţi uriaşe de gaze din rezervele Romgaz la preţuri subvenţionate, deşi companiile sale aveau datorii uriaşe către buget. Ancheta a început în 2012, în dosar fiind vizate aproape 40 de persoane, printre care şi foştii miniştri Varujan Vosganian şi Adriean Videanu.

La ieșirea din sediul DIICOT, Ioan Niculae a declarat – întrebat de jurnaliști – că discount-ul comercial nu este prejudiciu.

„Nouă, la mai multe firme, ne dădeau discount, dacă îndeplineam niște condiții. Faptul că aduceam gaz iarna și ajutam sistemul național să se mențină în echilibru. Nouă ziceau că ne dau 30 de dolari pe mia de metri cubi discount, dacă îndeplineam aceste condiții. În același timp, se dădeau și 17 dolari la toți ceilalți, care nici nu ajutau sistemul național, luau gazul de la Romgaz și îl vindeau, făceau factură la populație, și au primit pe o cantitate mult mai mare decât noi, iarna – pentru că pe noi iarna ne opreau, 17 dolari. Noi primeam 30 de dolari ipotetic, dar nu ne-au dat niciodată gazul. Dar la cele două firme mari de distribuție care au primit discount-uri de 17 dolari pe mia de metri cubi necontribuind cu nimic la siguranța sistemului național puteți să spuneți că ăla nu e prejudiciu? La momentul respectiv, în 2009, dacă nu s-ar fi făcut această soluție legislativă, cred că multe conducte de gaze ar fi bubuit, probabil cu mulți morți. Întrebați la ANRE, să întrebați cât e consum de gaze are România față de producția zilnică”, a declarat Ioan Niculae. Citeşte mai mult pe digi24.ro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO