UPDATE Ioan Rus a demisionat. Cine ar putea prelua postul de ministru al Transporturilor

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a demisionat.
Economica.net - joi, 11 iun. 2015, 13:23
UPDATE Ioan Rus a demisionat. Cine ar putea prelua postul de ministru al Transporturilor

Demisia lui Ioan Rus vine după declaraţia făcută la DIGI24:

”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate” a afirmat miercuri seară, la Digi 24, ministrul Ioan Rus.

Premierul Victor Ponta i-a acceptat joi demisia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, potrivit Agerpres.

„Regret situaţia generată de declaraţiile dlui Ioan Rus! Acesta şi-a asumat răspunderea şi mi-a prezentat demisia din funcţia de ministru! Am acceptat demisia şi săptămână viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a scris Ponta pe Facebook, la scurt timp după ce a avut o discuţie la Palatul Victoria cu Ioan Rus.

Joi, într-un comunicat remis presei, ministrul Transporturilor şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile făcute precizând că formularea folosită este o ”generalizare artistică, o licenţă”.

”Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am făcut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. Am dorit, totodată, să le transmit celor plecaţi departe de casă că, în viitorul apropiat, mulţi dintre aceştia şi-ar putea găsi un loc de muncă în ţară, pentru că România va avea nevoie de forţă de muncă, de specialişti în domeniul construcţiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevăzute de Master Planul General de Transport”, a declarat ministrul Rus în comunicatul citat.

La Antena 3, ministrul Transporturilor a menţionat contextul în care a făcut declaraţia, subliniind că, prin aprobarea Master Planului General de Transport vor fi rezolvate nu numai problemele de infrastructură, ci şi cele sociale.

‘Contextul în care eu am vorbit aseară la o emisiune era legat de nevoia ca din cei 3 milioane de români, plus/minus, populaţie activă care lucrează în străinătate, probabil un milion lucrează în zona de infrastructură pe diverse profesii care sunt de acest tip. Atunci, prin aprobarea Master Planului General de Transport, noi rezolvăm nu numai problema de infrastructură ci am reuşit să rezolvăm şi problema socială, adică să aducem acasă, două sute de mii, trei sute de mii care să lucreze în România’, a explicat Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat că, pentru ceea ce a făcut în Guvernul României este mulţumit.

‘Pentru ceea ce am făcut în Guvernul României sunt mulţumit.(…) În următoarea perioadă, dintre cele 22 de ţări ale Uniunii Europene, vom fi prima care vom avea un Master Plan General de Transport avizat de dumnealor şi vom reuşi să dăm drumul la un program de investiţii foarte mare în România. În consecinţă eu voi fi fericit de ceea ce am făcut’, a concluzionat Ioan Rus.

 

Te-ar mai putea interesa și
ANSVSA anunță că focarele de gripă aviară au fost stinse iar restricțiile au fost ridicate
ANSVSA anunță că focarele de gripă aviară au fost stinse iar restricțiile au fost ridicate
Focarele de gripă aviară care au evoluat în judeţele Mureş şi Harghita au fost stinse iar restricţiile au fost ridicate, a anunţat, miercuri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi......
COTAR anunță că a câștigat procesul pe care i-l intentase Euroins
COTAR anunță că a câștigat procesul pe care i-l intentase Euroins
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat miercuri prin intermediul unui ...
CFR Călători lansează aplicație mobilă pentru achiziția de bilete
CFR Călători lansează aplicație mobilă pentru achiziția de bilete
Pentru achiziționarea ușoară și rapidă a biletelor de tren, în data de 24 iunie 2021, va fi lansată aplicația mobilă ...
Compania Energias de Portugal pregătește vânzarea a trei portofolii de active din Europa
Compania Energias de Portugal pregătește vânzarea a trei portofolii de active din Europa
Grupul portughez de utilităţi EDP (Energias de Portugal) se pregăteşte să vândă până la trei portofolii de active ...