1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Mihai Nicuţ

Ioan Rus a vorbit: Vrea să modernizeze drumuri care NU EXISTĂ!

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dat primul interviu amplu, în această calitate, colegilor de la Adevărul Live. A fost întrebat, printre altele, despre autostrada Sibiu-Piteşti, cel mai amânat şi, probabil, cel mai important proiect de infrastructură rutieră al momentului. Iată răspunsul: 

27 aug, 2014 | | ECONOMICA.net

Ioan Rus: Despre autostrada Sibiu-Piteşti discutăm dintotdeauna, despre nevoia de a ajuta cel mai mare exportator al ţării, iarăşi toţi suntem de acord. Dar acum discuţia se mută de la necesităţi la posibilităţi. Noi în tot exerciţiul bugetar european până în 2020 avem 6 miliarde de euro toţi banii pentru autostrăzi. Dacă am face Sibiu-Piteşti ar costa 3 miliarde de euro, adică jumătate. Noi să zicem că avem deja dezvoltat triunghiul Timişoara-Arad-Deva. Ne-am gândit să mărim drumul-expres Curtea de Argeş-Sibiu cu câte o bandă pe sens. Aşa ne-ar costa la jumătate şi am avea bani să deschidem şi Piteşti-Craiova.

Pentru că relatările cu epitete, evident deloc măgulitoare, referitoare la calitatea clasei politice fac de multă vreme deliciul multor comentatori, analişti şi ce mai vreţi dvs, iar repetiţiile sunt plictisitoare, să amintim doar declaraţia: "Ne-am gândit să mărim drumul-expres Curtea de Argeş-Sibiu cu câte o bandă pe sens"

Şi acum, realitatea:

Nu există un drum direct Curtea de Argeş-Sibiu, altul decât Transfăgăraşanul, drum care este deschis patru luni pe an, şi, chiar şi atunci, cu unele restricţii de circulaţie.

Cu atât mai puţin, nu există un drum expres, în definiţia unanim acceptată a ceea ce înseamnă drum expres, între cele două oraşe. Cealaltă legătură, ocolitoare, între cele două oraşe, se face prin DN 73 C, pe unde din Curtea de Argeş se ajunge în DN 7 (spre Râmnicu Vâlcea) şi, ulterior, pe DN 7, pe Valea Oltului.

Şi acum, definiţia:

"Drum expres numit şi drum rapid, este un drum public utilizat exclusiv pentru vehicule a căror viteză maximă depășește 50 km/h, pe care oprirea și staționarea pe partea carosabilă sunt interzise". Un drum al d-lui Rus pe DN 73 C, după citirea acestui text, îl va lămuri cum se circulă pe acolo, dacă la acel drum s-a referit. Pentru că insist să cred că dl. Rus nu s-a referit, totuşi, la lărgirea la patru benzi a Transfăgăraşanului!

Ioan Rus a fost, în patru rânduri, ministru de Interne, înainte de a deveni ministru al Transporturilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO