1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Ioan Rus: Lucrările la tronsonul Suplacu de Barcău vor începe în primăvara 2015

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat vineri, la Oradea, că e convins că reabilitarea şoselei DN 76 Oradea-Deva va fi finalizată în 2015, chiar dacă firma constructoare s-a 'încurcat în ştiinţă', iar la începutul anului 2015 vor începe lucrările şi la tronsonul Suplacu de Barcău-Borş al autostrăzii Transilvania.

17 oct, 2014 | Agerpres

'Ne-am încurcat în ştiinţă. Cu constructorul, s-a licitat în 2011, a început în primăvara lui 2012 şi de atunci ... N-are importanţă. Despre trecut numai de bine. Certamente, în acest moment se lucrează la limita în care se poate lucra. Am certitudinea că anul viitor vom avea şi aceste lucruri rezolvate', a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă, la Prefectura Bihor.

El a declarat că pentru sectorul Suplacu de Barcău - Borş din Autostrada Transilvania există deja constructor, iar după ce se finalizează practic procesul de selecţie, de îndată ce timpul va permite, din primăvară, vor începe lucrările. 'Este o investiţie care are ca preţ estimat 220 de milioane de euro, urmând ca anul viitor să înceapă şi Mihăieşti - Suplacu de Barcău, respectiv Nădăşel-Mihăeşti. Astfel, zona aceasta de nord a României va putea primi fluxuri rutiere, de transport mărfuri şi persoane, transfer către Europa Occidentală la regim de autostradă', a declarat ministrul Rus.

Altă lucrare importantă menţionată de ministru a fost modernizarea pistei aeroportului Oradea, o investiţie în jur de 100 de milioane de lei, astfel încât Aeroportul Oradea să poată intra într-un circuit internaţional mai bine aşezat, cu condiţii mai bune pentru traficul aerian.

'Consider că în acest moment noi avem o viziune la nivelul Ministerului Transporturilor clară cu ceea ce se va întâmpla. Sursele de finanţare sunt, de asemenea, existente pe acest Master Plan, legate de fonduri europene, de bugetul statului, legate de potenţiale parteneriat-public private. În plus, de îndată ce Master Planul General de Transport va fi transformat în program operaţional, prin Hotărârea Guvernului României, cred că se va întâmpla la finele lunii noiembrie-începutul lunii decembrie, când vom avea şi impactul de mediu, probabil că vor fi şi alte lucruri demne de consemnat despre judeţul Bihor şi zona aceasta', a mai afirmat ministrul Rus.

Ministrul Transporturilor a făcut parte vineri din delegaţia care l-a însoţit pe premierul Victor Ponta în vizita sa în Bihor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO