Ioan Rus trimite Corpul de control la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus Corpului de control efectuarea unui control tematic la CFR Marfă, CFR Călători şi la CFR SA, pentru verificarea legalităţii încheierii şi derulării contractelor de achiziţie a serviciilor de mentenanţă şi reparaţii ale materialului rulant, încheiate de cele trei companii feroviare din 2012 până în prezent.
Economica.net - joi, 30 oct. 2014, 09:26
Ioan Rus trimite Corpul de control la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA

‘Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus Corpului de control efectuarea unui control tematic la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă ‘CFR Marfă’- S.A., la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători ‘CFR Călători’- S.A., cât şi la Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ S.A. Controlul vizează respectarea legalităţii privind încheierea şi derularea contractelor de achiziţie a serviciilor de mentenanţă şi reparaţii ale materialului rulant, încheiate de cele trei companii feroviare din 2012 până în prezent’, se precizează într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, remis joi AGERPRES.

Tribunalul Cluj a dispus arestarea la domiciliu a omului de afaceri Călin Mitică, care controlează SC Remarul 16 Februarie şi SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavriş, şef Serviciu Automotoare şi ulterior director de tracţiune în cadrul SNTFC CFR Călători, şi a altor cinci persoane într-un dosar de corupţie privind activităţi de transport feroviar.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Simona Trestian, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că măsura arestării la domiciliu a fost luată pentru 30 de zile.

Printre persoanele aflate în arest la domiciliu se află şi Laurenţiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA – Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani, ambele în formă continuată. Ceilalţi patru arestaţi sunt: Kinga Mădărăşan, director general SC Transferoviar Grup, Adrian Ştefan, director de infrastructură al aceleiaşi firme, Georgel Mihuţ, directorul Salinei Ocna Dej, Dumitru Bărbăcuţi, director general SC Remarul 16 Februarie.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) transmis miercuri AGERPRES, Călin Mitică este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi mai multe infracţiuni de dare de mită, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă, la dare de mită şi la spălare de bani, majoritatea în formă continuată, iar Teodor Gravriş, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani, toate în formă continuată.

Te-ar mai putea interesa și
Ford Motor cumpără platforma Electriphi
Ford Motor cumpără platforma Electriphi
Compania Ford Motor a anunţat joi că va achiziţiona platforma Electriphi, care furnizează servicii de administrare a staţiilor de reîncărcare pentru vehiculele electrice şi soft pentru......
Ioana Mihăilă: În PNRR sunt prevăzute investiții de 150 de milioane de euro pentru prevenirea infecțiilor din spitale
Ioana Mihăilă: În PNRR sunt prevăzute investiții de 150 de milioane de euro pentru prevenirea infecțiilor din spitale
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat joi că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prevăzute ...
Hidroelectrica a început acțiunea de modernizare a echipamentelor de la Porțile de Fier I
Hidroelectrica a început acțiunea de modernizare a echipamentelor de la Porțile de Fier I
Societatea Hidroelectrica a anunțat joi că a semnat contractul de achiziție sectorial având ca obiect ”Modernizarea ...
Curtea Supremă a SUA a respins cererea de anulare a legislației Obamacare
Curtea Supremă a SUA a respins cererea de anulare a legislației Obamacare
Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat joi să anuleze legislaţia Obamacare care, introdusă de fostul preşedinte Barack ...