1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

Ioana Petrescu: Actualul Cod fiscal a fost început de Chiţoiu

 Surprinzătorul Cod fiscal anunţat de Victor Ponta este un text la care se lucrează de peste doi ani, iar ministrul liberal Daniel Chiţoiu a fost cel care l-a început, a spus fostul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu, într-un interviu acordat Agerpres.

17 apr, 2015 | | ECONOMICA.net

"La Codul Fiscal s-a lucrat de foarte mult timp, nu este făcut peste noapte. Se lucrează la el de peste doi ani. S-a început lucrul când era ministru Daniel Chiţoiu, a continuat cât am fost eu ministru şi Darius Vâlcov. În tot acest timp, echipa de lucru de la Ministerul Finanţelor a rămas aceeaşi, de la secretar de stat în jos, şi a existat continuitate tehnică", a declarat Ioana Petrescu.

Ea a mai spus că singurii care critică noul Cod fiscal sunt oamenii din Consiliul fiscal.

"Criticile, aşa cum le văd eu, cele mai multe nu vin din partea mediului de de afaceri. Ei au spus că, în principiu, este un Cod Fiscal bun şi binevenit. Majoritatea criticilor au venit din partea Consiliului Fiscal, iar acestea nu cred că sunt întemeiate. Ce a făcut Consiliul Fiscal şi pe vremea când eram eu ministru şi acum când avem Codul Fiscal este să critice tot ceea ce a făcut Guvernul. Vă amintiţi că acum un an discutam de neimpozitarea profitului reinvestit. Guvernul a estimat un impact de 137 de milioane de lei în 2014. Consiliul Fiscal a venit cu estimări de la 475 la 740 de milioane de lei impact, a spus că vor fi afectate ţintele bugetare pentru anul 2014! Ei bine, nu au avut dreptate! Am stat foarte bine cu deficitul bugetar, sub 2% din PIB, pe impozitul pe profit s-a încasat cu 12% în plus în 2014 faţă de 2013. Apoi, am venit cu reducerea de CAS cu 5 puncte procentuale. Aici a fost apocalipsa în trei acte din punctul de vedere al Consiliului Fiscal. Ei spuneau că există pericol de declanşare a procedurii de deficit excesiv, că nu ne încadrăm în ţinte. Ne-am încadrat în ţinte, CAS este încă redus, s-a colectat cu 5,9% mai mult din contribuţii de asigurări în 2014 faţă de 2013, şi această măsură va fi în continuare una foarte bună. 

Practic, criticând aceste măsuri anul trecut nu au făcut decât să se decredibilizeze. Şi acum, şi dacă ar avea dreptate pe Codul Fiscal, nu îi mai crede nimeni", a spus Petrescu. 

Citeşte aici interviul integral

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO