1EUR = 4.8393 RON

Finanţe şi bănci

Ioana Petrescu pune ţinta pe şeful Fiscului: Nu sunt mulţumită de ANAF. Voi face schimbări

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a spus azi la ZF Live că nu e mulţumită de gradul de colectare de la ANAF şi că va opera schimbări la Fisc.

31 mar, 2014 | ECONOMICA.net

"Nu sunt mulţumită de nivelul colectării şi de felul în care merge sistemul de-acolo. Şi evident că voi face niste schimbări. Încasările au fost nemulţumitoare în primele trei luni ale acestui an şi voi lua măsuri", a spus ministrul, fără să dea alte detalii.

Şeful ANAF, Gelu Diaconu, nu va fi schimbat din funcţie atât timp cât va îndeplini planul de încasări la buget sau îl va depăşi, a fost ultima declaraţie a premierului Victor Ponta vizavi de şefia ANAF. El arăta luna trecută că este foarte mulţumit de activitatea ANAF pentru luna ianuarie, deoarece încasările au crescut cu 9%.

Veniturile bugetare au crescut în primele două luni cu doar 4,1%. Este o creştere care pare solidă, însă, în acelaşi timp, cheltuielile au urcat cu 5,8%, ceea ce arată că statul s-a aşteptat la încasări ceva mai mari.  În aceste condiţii, deficitul bugetar la 0,46% din PIB, aproximativ trei miliarde de lei. Este vorba de o creştere cu 25,4% a acestui indicator faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Gelu Ştefan Diaconu, susţinut de PNL, a refuzat să demisioneze de la conducerea ANAF când s-a rupt guvernul USL, argumentând că un astfel de gest ar avea posibile consecinţe ireparabile asupra bugetului de stat şi că elementele de natură raţională trebuie să prevaleze, nu cele emoţionale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO